Annonce

Annonce

Svar: Min baby vil ikke køre i klapvogn


23. oktober 2014

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære mor til verdens dejligste datter:)

Tak for dit brev :)

Det er bestemt ikke alle børn, som naturligt synes, at det at blive puttet eller trillet i en vogn er lykken. Mange børn vil, som jeres datter, helst sidde på arm og derfra opleve verden. Jeg kan dog godt forstå, at du gerne vil lære din datter at være i en barnevogn, det gør det alt andet lige lettere at få handlet eller bare kommer ud og gå en tur, hvis hun vil acceptere at sidde i en vogn, og det er værd at arbejde på:)

Jeg synes ikke du skal købe en ny vogn. I har allerede tre, og du må vælge den du tror vil fungere bedst. I første omgang er det vigtigt at I "træner" kort tid af gangen. Du skal ikke putte hende i vognen, når hun skal sove og er for træt, men derimod gerne når hun vågner af en lur og måske har fået lidt at spise og virker okay med at forsøge. Altså på et tidspunkt, hvor hun virker til at have lidt overskud til at prøve det.

Du skal sikre dig, at der ikke er noget som strammer eller irriterer hende, når hun sidder i vognen. Selerne i vognen skal passe til hende og må ikke give hende følelsen af, at hun bliver presset ned eller klemt. Hun skal have overtøj på, som passer til vind og vejr, uden at det bliver for varmt eller ubehageligt for hende, hun må gerne sidde med en dyne, et blødt tæppe eller lignende - det skal være så behageligt som muligt at sidde der.

Så vil det være en rigtig god idé at du giver hende lidt i hånden, som hun kan sidde og sutte på, lidt at spise, som smager godt, noget du ved, at hun rigtig godt kan lide. Det kan være et frugtnet fyldt med lidt frugt eller bær. Det kan også være en lille rosinpakke - hun må ...


Annonce

... ikke få ret mange rosiner, men hun kan stille og roligt i løbet af de næste 1-2 måneder godt lære at spise rosiner og mange børn synes rosiner smager rigtig godt. Det kan derfor bruges som "lokkemiddel og afledning" netop at bruge dette i barnevognen/klapvognen.

Og så er det vigtigt at turen bliver så kort, at det bliver en rar oplevelse, en succes. Det er bedre at du triller en tur på 15 minutter og I kommer hjem og hun er glad og det er gået godt, end at du triller i 25 minutter og hun så når at blive for ked af det og utilfreds. I takt med at hun finder ud af, at det kan være okay at sidde i en vogn, så vil du naturligt kunne forlænge tiden mere og mere.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Er der indkøbsvogne med sæder, hvor I handler? Det kan være en god måde netop at øve det at blive trillet rundt uden at være i din favn. Hun vil sidde rigtigt op, og du vil være lige foran hende, så hun kan mærke dig, du kan kærtegne hende, snakke med hende osv. Hun kan se verden, se på ting og varer på hylderne, andre mennesker osv. og har dig helt tæt på, samtidig med at hun vænnes til at sidde for sig selv, være lidt på afstand.

Og så er det rigtig vigtigt, at du forsøger at tage det så afslappet og naturligt som overhovedet muligt. Hun aflæser dig og hvordan du har det, langt før du selv er opmærksom på, hvordan du har det og hvilke signaler du sender. Og hvis hun mærker på dig, at du er urolig for at sætte hende i vognen, så vil hun blive mere urolig. Derfor er det vigtigt, at du sætter hende, som det mest naturlige i verden og signaler at nu er det sådan og det kommer til at gå superfint:)

Jeg håber, du kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce