Annonce

Annonce

Brev:

Lydfølsom


8. oktober 2014

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Lydfølsom

Hej Helen.

Jeg har et spørgsmål om, hvordan jeg kan hjælpe min søn med hans lydfølsomhed.
Siden han var helt lille har han været meget bange for alle høje lyde, støvsugeren, køkkenmaskiner osv. Og på trods af han fylder 2 år i næste måned, er det stadig det samme.

Han er som også tidligere beskrevet en meget urolig dreng, og jeg er kommet til at tænke på om det kan have noget at gøre med hans lydfølsomhed. (som er nedarvet fra mig). Han hører selv små ting, flyverer på himlen som er langt væk, fuglene der pipper uden for det lukkede vindue osv. Hvis det trækker lidt, og døren knirker spørger han også hvad er det hele tiden, og er meget opmærksom. Det vil sige han har meget svært ved at koncentrer sig om noget, og går meget ofte ind i væggen, dørkarmen mm. Jeg tror det er fordi han bliver distraheret af alle de lyindtryk der er rundt omkring. Det virker som om han ikke kan sortere i lydene, og vælge nogen ting fra og nogen ting til.

Vi har fået undersøgt hans hoved, for at finde ud af om han havde vand i hovedet. Hvilket han heldigvis ikke havde. Nu skal vi have tjekket hans øjne, efter vuggestuens bekymring for hans dårlige balance/gå ind i ting. Dog tror jeg dog ikke der er noget. Da han også er meget opmærksom på alle små ting og detaljer. Hver en plet på jorden, selv meget små pletter, skal han lige snakke om ...


Annonce

... og pege på. Også her som om at der er alt for mange indtryk han får ind uden at kunne sortere.

Når han sover middagslur herhjemme i weekenden, sover han 2-3 timer. Men i vuggestue sover han ofte kun 45 min, og kan være svær at få til at falde til ro. Lige nu sover han alene inden for, for at se om det hjælper noget.

Jeg overvejer at købe høreværn til ham eller ørevarmeren (til vinter uden for, da jeg tænker at de kan lukke lidt lyde ude).

Jeg har nemlig nogle gange når han har været urolig og haft svært ved at sove, holdt ham for det ene øre. Det andet vender ned mod puden, og så falder han i søvn på få minutter.

Som sagt kender jeg selv til den udfordring at tage alt for mange sanseintryk ind, men har lært at leve med det, og værktøjer til hvordan jeg f.eks kan sidde på en cafe, og ikke høre alle andres samtaler i rummet. Ventilator lyde, eller andre høje, vedvarende eller disharmoniske lyde, gør mig fysisk dårlig og giver mig en stress knude i maven.

Men jeg ved ikke hvordan jeg kan hjælpe min søn?

Jeg har læst en artikel, om at stresset mødre kan påvirke deres barn under graviditeten, så de fødes med en ekstra lydfølsomhed. ER det noget du kender til?
Og at ekstra antioxidanter skulle kunne hjælpe barnet med at regulere lydene bedre?

Har du nogle forslag til hvad jeg kan gøre?

Med venlig hilsen
Carina

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusinde tak for dit svar. Det er rart at blive mindet om alt det positive ved børnehavestarten, det er jo det jeg skal forsøge at give videre ;-)

Tak fra Tina


Annonce