Brev:
Mælkeallergi, sprog og udvikling
Hej Helen.
Tak for dit svar på mit tidligere spørgsmål angående lift - den er blevet pakket væk :)
Jeg har 3 forskellige spørgsmål. Jeg beklager, at det denne gang bliver lidt langt.
1. Min søn har ved børnelægen fået konstateret mælkeallergi. Han skal drikke hypoallergen erstatning, men han kan ikke lide det. Han synes det smager så forfærdeligt, at han kaster op, hvis jeg endelig får ham til at tage lidt. Vi har prøvet med sukker, og at blande det op med hans almindelige erstatning og endda prøve at lokke det i ham mens han sover - INTET virker. Jeg kan dog godt lave hans grød på pepticate, så det er da altid noget, men der er langt op til at dække hans mælkebehov (han vejer 11 kg.)
Vi så på nettet, at nogle børn med mælkeallergi kan tåle gedemælk, men størstedelen kan ikke. Vi tog chancen og bestilte en EU-godkendt gedemælks-erstatning hjem fra Holland "Kabrita" hedder den... Og vores søn kan faktisk godt tåle den! Han slår ikke ud med røde knopper/plamager, får ikke mavesmerter og ej heller problemer med afføringen.
Børnelægen har sagt, at vi bare skal bestille noget mere Kabrita hjem, men jeg kan ikke lide at give ham noget, der ikke ...
... er godkendt i DK. Omvendt har vi nok ikke rigtig et valg. Har du nogen viden om, hvorfor gedemælks-mme skulle være dårligere end komælk? Og hvad kan vi ellers gøre for at dække hans mælkebehov?
2. Vores dreng er altid glad og udvikler sig på mange måder fint. Han sidder selv uden støtte, har pludret i stavelser (wa-wa, ma-ma, da-da) siden han var 3-4 mdr, forsøger at krybe/komme op på alle 4, griber sine tæer osv, MEN han triller ikke og har aldrig gjort det! Han kan sagtens vende overkroppen om på siden, hvis han vil nå noget, men han kommer aldrig hele vejen rundt - burde han ikke kunne det nu?
3. Da han var 4 mdr og nogle dage begyndte han at sige mam-mam når han skulle have skemad. Det var ret tydeligt, at der var en klar sammenhæng mellem hvornår han sagde det og hvad han tænkte på. Det er han dog stoppet med at sige nu, men er til gengæld begyndt at sige "a' deet?" hver gang han kigger på noget spændende. Er det tilfældigt, eller kan han godt spørge sådan allerede nu? Når jeg så siger hvad det er kigger han meget interesseret på mig og derefter tilbage på tingen.
Det var en værre blandet landhandel - håber du kan finde hoved og hale i det :)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Høj stol til baby
Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne, og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.
Der findes mange forskellige modeller af højstole, men de fleste vælger i dag en model, som kan stå ved spisebordet. Det giver mulighed for, at baby kan være med ved bordet, når familien sidder og spiser og på den måde naturligt tage del i måltiderne.
De...
Barneseng
Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.
Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.
Den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.