Brev:
Vil ikke tage flasken mere
Hej Helen.
Så er jeg igen igen på banen med lille Frida på knap 8 mdr. Det er sådan set gået rigtig fint siden sidst. Indtil for en uge siden var vi på 2 x 4 ml laktulose dgl. og i løbet af en dag/nat fik hun ca 3 flasker mme, enten nan 2 eller allomin syrnet ved siden af den faste føde. Hun har drukket begge slags uden problemer eller protest.
For 1 uge siden fik Frida en slem 3 dages feber som varede 4 dage ved hende med efterfølgende 2 dages udslæt som nu er gået i sig selv og hun er på toppen igen. Midt i sygdomsperioden begyndte hun dog at nægte sutteflasken. Det har hun så gjort siden. Jeg kan godt få mme i hende af kop, dog ikke store mængder.
Det virker ikke til at være smagen der er problemet. Har sågår prøvet flere forskellige mærker mme i sutteflasken uden held. Har også prøvet andre sutteflasker, hvilket heller ikke gør nogen forskel. Det virker til at hun har sat sig i hovedet at hun ikke gider det der sutteflaske ræs længere. Hun har en glubsk appetit og spiser godt og varieret i løbet af dagen som du tidligere har anbefalet mig. Både grød, tykmælk og grøntsager samt kød og frugt. Er ligeledes begyndt på rugbrød hvilket hun elsker. Hun er meget madglad.
Hun drikker ligeledes godt med vand og mme så der er ...
... gode tisbleer i løbet af dagen. Jeg er også obs på at tilbyde hende væske ofte i løbet af dagen. Jeg har forsøgt at give hende drømmeflaske og forsøgt ikke at tilbyde flasken når jeg ved at hun er mæt af andet fast føde, og forsøgt at putte vand i flasken men hun nægter den simpelthen. Nu holder jeg lige et par dages flaskepause og vil så forsøge at tilbyde igen. Frida er midt i et tydeligt tigerspring lige nu, så måske det har noget at sige, jeg ved det ikke. hun skal jo helst have de 400 ml i løbet af dagen for at undgå jern, men det kommer vi altså ikke op på lige nu. Max 200-250 tror jeg at jeg kan få i hende via kop og blandet i grød/mos. Som tørstslukker vil hun helst have vand.
Mit spørgsmål er hvad jeg gør i forhold til jerntilskuddet. Hun har jo haft så store problemer med hård mave, og nu er der endelig styr på den. Orker ikke at skulle igennem mere bøvl med den lille mave. Kan jeg dække hende ind via kosten eller skal jeg give hende tilskud. I så fald, hvad er bedst for maven af jerntilskud og behøver jeg give hende fuld dosis jern når hun får min. 200 ml. mme om dagen? Har hørt at babyfer jernstrøpulver som skulle være mild for maven, er udgået. Ved du om der er kommet andre præparater istedet for dette?
Hilsen Fridas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Ammestillinger
Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.
Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.
Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.