Brev:
Videre med mad - 8½ mdr.
Kære Helen
Det går p.t. rigtig godt hjemme hos os, men derfor har jeg alligevel brug for dit besyv hvad angår maden. Min lille pige er 8½ mdr. og vejer 10 kg. En typisk dagskostplan ser således ud:
5.30: 150-200 ml allomin (så sover hun nemlig 1½ time længere...)
9: havregrød med frugtmos
1 times lur
12: frokost, fx øllebrød, bananmos og leverpostejshapsere
14.30: 150-200 ml allomin
2 timers lur
17.30: aftensmad, fx kartoffel-grøntsagsmos evt med kød/fisk
18.45: 250 ml vælling
19: i seng
Hun får vand at drikke til alle måltiderne. Havregrøden laver jeg på allomin. Kan jeg skifte det ud med sødmælk? Hun kan ikke lide yoghurt. Nogen gange får hun ost på sine frokosthapsere. Med andre ord, den mælk hun får, får hun gennem de flasker hun tilbydes. Er det måske alligevel i overkanten?
Det mit spørgsmål egentlig mest drejer sig om er hendes morgen- og aftenflaske. Hvornår bør jeg lave ...
... om på dette? Jeg kunne godt tænke mig at hun ikke fik den der morgenflaske, så vi kan spise morgenmad lidt tidligere. Kl 9 er jo ren direktørtid hvis dagen skal hænge sammen når min barsel slutter.
På den anden side synes jeg det er dejligt at morgenen kan begynde stille og roligt med lidt leg uden at hun er ved at dø af sult. Aftenflasken er heller ikke et direkte problem, men store piger skal vel ikke have vælling at falde i søvn på?!
Hun sover som en engel om natten, så jeg tror faktisk hun får rigeligt indenbords i løbet af dagen. Alligevel synes jeg ofte jeg hører om et fjerde skemåltid. Hvor dog? Og hvad? Hun er som sagt ikke meget for yoghurt...
Håber du har et par tanker omkring min lille piges madvaner.
Bedste hilsner lillia
PS Her til morgen smagte hun min friskpressede appelsin og var helt syg med det. Hvis hun fik lov, bundede hun gerne hele glasset. Er det i orden? Eller...?!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Forkælelse - forkælede børn
Små børn kan kun fortælle dig, at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde give udtryk for, at det har behov for at blive taget op, blive skiftet, få mad, blive pludret med, krammet osv.
Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne, at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt, at man forkæler et barn ved at reagere på dets gråd, tværtimod.
Små børn kan ikke...
Strømper
Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.
Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.
Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.