Annonce

Annonce

Svar: Baby bider


5. marts 2014

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Line

Tak for dit brev :)

Det er, som du skriver, en kærlighedserklæring, når din datter bider - man kan sige at det er en slags "jeg elsker dig så højt, at jeg kunne spise dig" og at hun derfor sætter tænderne i dig. Hun forløber sig, fordi hun mangler ord og fordi hun ikke kan finde ud af, hvordan hun skal kæle, nusse og kramme - det er helt naturligt for hende at bruge munden og ja, så sidder der lige et par tænder i skulderen, låret eller i brystet - og AV! for Pokker, hvor gør det ondt!

Det bedste du kan gøre er at forsøge at undgå at det sker. Det vil sige, at når du mærker, at hun har tendens til at ville bide, at du så afbryder jeres tætte kontakt, afleder hende med leg eller andet, så hun stadig har dig men ikke helt så tæt på, at hun kan komme til at bide dig. Jo mere du kan aflede, jo mere du kan undgå at det sker, jo mere vil hun "glemme det" og jo hurtigere vil det gå over. Jo mere fokus du giver det, jo mere kan det blive en leg for hende, og jo mere kan tendensen til at bide dig blive forstærket - så det er vigtigt at du forsøger at aflede, stoppe hende, før hu forløber sig.

Hvis hun bider dig i brystet, så skal du prøve at fornemme om hun gør det først eller sidst i amningen. Hun er så gammel nu, at hun godt ved at mor og brystet er to forskellige ting - at I ikke er et hele. Hun ved derfor godt, at når hun bider dig i brystet, så kan hun få en reaktion fra dig og det er naturligt spændende at undersøge, hvad der sker.

Hvis hun ...


Annonce

... bider dig først i en amning, så er det ikke altid bevidst, men skyldes at hun tager lidt ekstra fast for at få mælken til at løbe. Derfor kan det ofte være en idé at du stimulerer brystet lidt før hun lægges til, så mælken flyder lettere til hende.

Nogle gange kan hun dog godt bide bevidst i brystet, når hun lægges til, fordi hun vil lege med brystet og din reaktion. Hun vil måske smile til dig, tage fat, bide, slippe og smile igen - hvis det sker først i amningen, skal du afbryde amningen og prøve fremover at tilbyde hende brystet på et tidspunkt, hvor du er sikker på at hun reelt har brug for brystet, mere end brug for at lege.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvis hun bider dig under amning eller i slutningen af amningen, så kan det være nødvendigt at du siger højt AV! og sætter hende fra dig. Amningen skal afbrydes og hun skal ikke være i tvivl om at her gjorde hun noget du ikke bryder dig om - og ja, hun vil naturligt godt kunne blive forskrækket over din reaktion, men sådan er det nødt til at være. ned fra skødet, så hun fornemmer, at det her var bestemt ikke rart. Det at du laver en høj lyd AV! og samtidig sætter hende fra dig, giver hende en bevidsthed om, en læring om at det var forkert og det hjælper hende med at huske det. Det er vigtigt at du markerer at det ikke er sjovt og at hun ikke får fornemmelsen af at det er en leg og derfor bliver ved, gør det igen og igen.

Det er altså helt naturligt for hendes alder :)

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.

Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce