Svar: Sut - 2 mdr.
Kære Kristine
Tak for dit brev :)
Der er rigtig mange børn, som ikke bruger sut og en sut er ikke noget barnet skal have - det er en mulighed, som nogen har glæde af, men som andre klarer sig uden og måske er din datter til den ægte vare og vil ikke have en sut i munden... Og så må det være sådan :)
Det lyder som om at du allerde har forsøgt en del - både at give sutten på forskellige tidspunkter, forsøge med mange forskellige modeller osv. og det lyder alt sammen som måden at gøre det på. Og det virker ikke... du kan naturligvis stadig blive ved med at prøve, for at se om hun pludselig tager den til sig. Hun bliver jo også fysisk større og vil måske føle sig mere parat til sut i munden senere.
Gennem årene har enkelte forældre fortalt ...
... mig, at de har fået hjælp af en kranio-sakral-terapeut, som har kunne massere/trykke på barnets gane og at deres barn så efterfølgende har taget imod sut - Jeg har ikke set, hvad dette går ud på i praksis og ved derfor ikke helt, hvordan det foregår...
Man kan også prøve med en WubbaNub sut, den skulle have den fordel, at man kan stikke en finger ind bag sutten, så barnet til at state med sutter på forældrens finger og man sikrer derved at sutterefleksen stimuleres, samtidig kan man holde barnet på kinderne og på den måde også stimulere til yderligere sutning og stille og roligt kan man så tage fingeren ud af sutten og barnet sutter selv... - og man kan sætte bamsen på sutten:)
Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.