Svar: Kort om mad, bad og uld
Kære Maria
Tak for dit brev og præcise spørgsmål - jeg vil prøve at svare ligeså præcist tilbage:)
Bertram må gerne komme i bad hver aften. Det er ikke noget han skal, men han må godt og det lyder som om at det er en rigtig dejlig rutine for både jer og ham. Det at komme i bad, fjerner jo både ost og pesto fra håret, men det giver også en rigtig god kontakt mellem forældre og barn og det er vigtigt. Samtidig er det med til at give en fysisk ro og forberedelse til nattesøvnen. Så ja - der er mange gode grunde til at bibeholde aftenbadet hos jer :)
Med hensyn til uld, så er det rigtig godt til at temperere børn, så de hverken bliver for varme eller for kolde. Og hvis Bertram har tendens til at sparke dynen af, så han sover uden noget over sig om natten, så er det en rigtig god idé at give ham uld på. Det kan være uldundertøj eller en natdragt i uld.
Han må godt, nu hvor han er blevet et år, sove med en juniordyne, så det kan du også forsøge dig med. Måske vil den svøbe sig bedre om ham og lære ham at putte sig og dermed måske ...
... beholde dynen på.
Og ja - ellers må han gerne sove i den vamsende uld-sovedragt. Den er blød og lækker og vil holde ham fint varm, hvis han sparker dynen af:) Som undertøj kan han bruge bomuld, uld-bomuld, uld eller måske uld-silke. Du kan bruge det, som du føler virker bedst:)
Med hensyn til mælk, så anbefales det at give letmælk og produkter af letmælkstypen fra ca 1 års alderen. De fedtfattige mælkeprodukter som skummetmælk, minimælk og kærnemælk anbefales først fra 3 års alderen. Når barnet bliver 1 år, har det ikke længere brug for, at fedt udgør så stor en del af maden. Desuden spiller mælk ikke mere helt så stor en rolle i barnets mad, fordi det får energi fra flere andre madvarer end mælk.
Du må dog godt bibeholde sødmælk lidt endnu, hvis du helst vil give ham dette som drikkemælk, men du kan evt. variere med letmælk og letmælksprodukter - også efter hvad I selv drikker af mælk og spiser af surmælksprodukter.
Håber du kan bruge dette lidt videre og fortsat held og lykke:)
Og rigtig glædelig jul til hele jeres lille familie :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Vugge - møbel
En vugge er en lille babyseng, der kan vugges/gynges. At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling. Samtidig er en vugge ofte mindre end en tremmeseng, hvilket er med til at gøre den tryg for baby at sove i - mange børn kan sove i en vugge de første 3-4 måneder.
Der findes mange forskellige vugger på markedet, og i mange familier er en vugge også noget, der går i arv. Nogle vugger...
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for dit tidligere svar, som gav os meget ro omkring vores 4 uger for tidlig fødte datters måltider.
I det hele taget tak for denne brevkasse, den hjælper mange forældre... jeg er taknemmelig helt inde i mit dybeste over den tid du bruger, dine lange og fyldestgørende svar og din evne til at forstå....!!
Mor til pige født 4 uger for tidligt