Annonce

Annonce

Svar: Vuggestue og udeophold


12. december 2013

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære A´s mor

Først stort tillykke med 1 års fødselsdagen! :)

Jeg er enig med dig i, at det burde være muligt at være udenfor med børnene en til to gange dagligt. Børn har naturligt brug for mulighed for forskellige fysiske aktiviteter og bevægelse, og at bruge ude-arealer bør være en naturlig del af daginstitutionens pædagogik. Hvis man ikke har en egnet legeplads, så bør der være grønne områder i nærheden, som man kan besøge.

Det er rigtigt, at jorden lige nu kan være kold, og at det derfor er begrænset, hvor længe de mindste børn kan sidde på jorden. Men med en god flyverdragt, hue, handsker og fodtøj, kan børnene naturligt godt være ude - og i vuggestuen er der vel børn helt op til 3 år - og de skal naturligt kunne komme ud.

I de fleste vuggestuer vil der også være liggehaller eller særlige rum til barnevogne og krybber, hvor børnene bliver lagt til at sove. Mange steder er der således mulighed for at børnene kan ...


Annonce

... sove middagslur uden for og stadig være skærmet mod rim, sne, regn, blæst osv. Sovende børn skal naturligvis være beskyttet mod kulde og træk uanset om de sover inde eller ude.

Jeg ved jo ikke, hvad muligheder der er i den institution, som jeres datter går i - men jeg synes det lyder relevant at spørge lidt mere ind til muligheden for at børnene kommer ud eller evt. sover udenfor. Måske kan du have jeres egen barnevogn med hjemmefra, som hun kan blive puttet i og dermed sove udenfor - så kommer hun i hvert fald ud, når hun sover og får lidt frisk luft der ...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Sundhedsstyrelsen har udarbejdet en håndbog til daginstitutioner om hygiejne. I den kan du læse om ude-arealer, indeklima osv. og naturligvis en masse om, hvordan man forebygger sygdom og fremmer sundheden hos børn. Den hedder "Hygiejne i daginstitutioner" og jeg skal sende dig et link i en separat mail :)

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bug Buster

Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.

Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.

Du kan købe "Bug Buster"...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for svar om valg af skole. Som altid er du utrolig dygtig til at "stille skarpt & zoome ind". Det er en gave!

kh Lene


Annonce