Brev:
Tilbagefald - renlighed
Hej Helen.
Vores datter på 3 år var tidlig til at blive renlig, og har altid haft helt styr på det med at nå på toilettet i tide, både med "stort og småt". Hun smed bleen om natten primo august, og det er gået over al forventning, hun har kun tisset i sengen 2 gange i alt (lige i starten, efter hun smed bleen). Fra hun var omkring 2 år har hun ofte ikke haft ble på herhjemme, men har brugt den i vuggestuen/børnehaven. I juli smed hun dags-bleen helt, og der har været virkelig få tilfælde, hvor hun ikke lige er nået på toilettet (dybt optaget af leg, eller hvor der simpelthen har været for langt til toilettet til, at hun kunne nå det).
Vi har altid gjort meget ud af, at være positive omkring det, og de få uheld der har været har vi mødt med "pyt med det", "det var da noget drilletis", "det sker jo nogengange, sådan er det bare", "det tørrer vi da bare op" osv. osv. så hun ikke skulle føle sig mislykket. Hun er dog alligevel ofte blevet lidt ked af det, eller "stille" når hun en sjælden gang har tisset i bukserne.
I forrige uge tissede hun pludselig i sengen om natten 2 nætter i træk, og den ene dag i børnehaven tissede hun i bukserne 3 gange + 1 gang i bukserne herhjemme. Herhjemme stod hun bare helt stille og sagde "jeg tisser" - og så smågrinede hun lidt. Hun lød også næsten stolt, da hun viste mig poserne med gennemtisset tøj i børnehaven (jeg tror dog godt hun kan reagere sådan når hun bliver usikker). Jeg sagde ikke ...
... så meget, for jeg blev ret overrasket. Hun har nu tisset i sengen nærmest hveranden nat, og i morges var den gal igen, og der blev hun ret ked af det (selv om jeg igen prøvede at bagatellisere det).
Jeg har gransket min hjerne grundigt, og der er ikke ændret noget i vores hverdag, der er ikke sket noget særligt i børnehaven (ikke hvad jeg ved af, og jeg har også haft spurgt een af pædagogerne), og hun virker ellers til at trives.
Til info, så har vi ikke sat hende forebyggende på toilettet (det har vi selvfølgelig gjort den sidste uges tid, men ikke inden da) for det har ikke været nødvendigt - hun har selv sagt til. Hun har ofte kunnet gå flere timer uden at tisse efter hun er vågnet. Mht. at tisse i sengen, så kalder hun ikke på mig før hun normalt vågner, så jeg ved ikke, om hun har tisset tidligt på natten, og så har ligget og været våd uden at opdage det, eller om det er tidligt på morgenen hun tisser og dermed vågner af det (det virker dog ikke "varmt").
Hun drikker ikke mere end hun plejer.
Hun har fået tjekket sin urin, og der var ingen urinvejsinfektion.
Mine spørgsmål er derfor, hvordan vi bedst tackler dette? Skal vi give hende ble på om natten igen (de første 3 måneder gik jo uden uheld, så det virker mærkeligt...), og hvis ja, hvordan skal vi så præsentere dette for hende? Hvordan skal vi reagere overfor hende, ved disse situationer?
Med venlig hilsen
en mor, der har virkelig, virkelig meget vasketøj for tiden:-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
9. maj 2025 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.
Afhængig af sut - 3 år, 2 mdr.
Kære Helen Min datter på 3 år er utrolig afhængig af sin sut. Den og hendes...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.