Svar: Putning af søn på 8 mdr + mange opvågninger
Kære M´s mor
Tak for dit brev :)
Så vidt jeg ved, så har du allerede indført en godnatgrød og jeg tænker derfor, at hvis jeres dreng både har fået aftensmad, bad, godnatgrød, flaske og derefter er puttet, så bør han ikke umiddelbart være sulten, når han vågner kl 21.30 - spørgsmålet er derfor om han kan vågne, fordi han er tørstig og om det derfor kan hjælpe ham at få lidt vand i stedet for mælk? Det vil umiddelbart være mit forslag.
Når han så herefter har fået lidt vand og sover igen, så kan du naturligvis overveje, hvorvidt du vil give ham flaske sen aften eller om du vil se om han af sig selv melder sig og så give ham flasken der. Nogle børn vil i en periode have tendens til at falde i søvn, vågne op, skal have lidt at drikke og sover så igen - og sover faktisk her så deres længste søvnstræk og det kan godt være at han vil trives med en sådan rytme. Så han måske sover 5-6 timer, efter at have været vågen første gang - altså i jeres tilfælde vil han ...
... så måske kunne sove fra 21.30 til ca 03, hvor han så får flaske og sover videre til næste morgen - og det er okay.
Nogle gange betyder denne rytme, at barnet i 10 måneders alderen så netop vil have brug for flaske f.eks kl 20 og igen kl 03/04 og få på den måde sine to flasker og det har nogle gange den fordel at man på sigt kan trappe mere og mere ud af den tidlige morgenflaske og komme ned til kun en flaske i døgnet ...
Andre gange, så trives barnet (og familien) bedre med at give flasken sen aften f.eks. kl 23 mere eller mindre i søvne og hvis du skønner at det vil være bedst for jer, så må du gøre dette.
Du kan naturligvis også prøve at give flaske kl 21.30, og så se hvad der sker - jeg tvivler dog som du selv på, at han vil kunne klare sig hele natten uden mælk, hvis han får mælk på dette tidspunkt - men man ved jo aldrig og du kan jo give ham chancen for at vise om han kan ...:)
Håber du kan bruge disse tanker lidt videre - fortsat held og lykke:)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Ymer og ylette
Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder får ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!