Brev:
Kold tyrker fra bryst om natten
Hej Helen :)
Nu skriver jeg allerede igen, da søvn stadig er et problem her hjemme.
Min datter søger stadig brystet rigtig meget om natten. På en dårlig nat op til 14 gange og en virkelig god nat ca 4-5 gange. Jeg føler ikke hun søger det pga sult, tit falder hun i søvn allerede når hun får brystet i munden inden mælken løbet til.
Jeg ved godt man skal følge sin egen mavefornemmelse og ikke lytte til alle andre. Men alle omkring os siger at den eneste løsning er en kold tyrker. Så jeg begynder at overveje om det virkelig er den eneste løsning. Jeg har i lidt over en uge nu forsøgt at tage brystet fra hende så snart hun stopper med at drikke (metoden fra "sov igennem uden gråd" men jeg føler intet fremskridt overhovedet.
Så jeg tænkte om du ikke ville forklare mig hvordan en kold tyrker gøres bedst. Og præcis hvordan? Jeg har fået af vide at det er bedst at det er far der skal overtage og hun helt ikke må se mig. Men hun skal vel stadig have mælk omkring kl 11-12 og 05 ikke?? Nogle dage kan jeg gå ind til hende ca 4 gange fra hun bliver lagt kl 7-8 og indtil kl ...
... 11-12 (andre gange er det her hun sover længste stræk uden at vågne) men er det så kun mellem 11-12 og 05 far skal tage over, eller hvordan?
Jeg er jo ikke meget for tanken om at hun skal græde, selv om det er i fars arme og han har aldrig kunne få hende til at sove så jeg tvivler ærlig talt lidt på projektet.
Skal hun bare have lov til at græde indtil hun "falder om" eller sætter man en grænse og siger "her til og ikke længere"?? Jeg har en enkelt nat været væk da hun var 6 måneder og der sov hun først kl 12 om aftenen/natten og vågnede igen efter 2 timer og græd 3 timer igen. Så det er den eneste oplevelse jeg har at sammenligne med og den er ikke særlig opmuntrende vil jeg sige.
Hun vil stadig hverken tage sut eller flaske.
Hun følger dagsplan efter dine bøger om søvn og mad.
Det positive er dog at hun er begyndt at sove 1 1/2 time både formiddag og eftermiddag efter vi er begyndt at køre en helt fast dagsplan. Nogle gange går jeg ind til hende en enkelt gang, men det er også det. :)
Håber du kan hjælpe mig lidt videre.
Med venlig hilsen
Linden
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.
Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.
Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.
Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder