Brev:
Skrig og hyl hele natten
Hej Helen,
Vores baby bliver 7 mdr. i dag og sov dejligt om natten de første 4 mdr. Men så var det ligesom slut. I starten af juni måned, begyndte hun at være urolig om natten og det udviklede sig til regulere skrig og "råb" hele natten igennem. Nogle nætter har det været hvert kvarter i flere timer.
Hun sover fint de første 2-3 timer (altså om aftenen, hvor vi stadig er oppe), men en times tid efter, vi er gået i seng, begynder roderiet. Jeg har prøvet alt muligt. Givet hende vand, givet hende flaske med erstatning, givet hende tryghed, vugge hende, ammet hende, puttet med hende, ladet være med at putte med hende, hævet vuggens hovedgærde, fået hendes ører tjekket (hos lægen, som ikke kunne se noget unormalt) - jeg kunne blive ved. Det eneste, jeg ikke har prøvet er, at lægge hende på eget værelse, for jeg magter ikke at stå ud af min seng 25 gange i løbet af natten.
Jeg synes dog, jeg kan se en tendens. Når hun har fået kartoffel-grønsagsmos om aftenen, sover hun konsekvent dårligere, end når hun kun har fået en stor portion havregrød. Når hun har fået havregrød eller hirsegrød, vågner hun kun for at blive ammet (3 gange om natten) og kan også være meget ...
... urolig, men det er ofte værst, når hun har fået kartofler. Dog er dette startet længe inden, hun begyndte på fast føde. Jeg begyndte netop at give hende fast føde fordi, jeg troede, hun var sulten, men det hjalp ikke.
Når det står på, sover hun faktisk, men vrider sig og skærer ansigter i søvne. Hun er faktisk ret svær at holde og laver flitsbue, ligegyldig hvad jeg gør og hvordan jeg vender hende. Hun stikker benene i vejret og smækker dem hårdt ned i madrassen, piver og hyler.
Hun har altid haft en træg mave. Der kunne gå op til 2-3 uger, inden hun kom af med afføring i bleen. Da hun begyndte på fast føde, gik der i starten op til en uge, men nu går der 1-3 dage. Hun har døjet en del med hård mave og skriger så hjerteskærende, når hun skulle af med noget. Dette er dog ikke hver gang. Vi har fået grønt lys for Lactulose, men dette har ikke hjulpet synderligt. Nu har vi fået recept på Movicol, som vi skal have købt. Jeg tror dog ikke, det hjælper på nætterne.
Jeg hænger efterhånden ikke sammen længere, for det er bare HVER nat. Hun vækker også vores store pige og så har vi balladen derinde også.
Har du nogle gyldne ord?
Med venlig hilsen
den møre mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.