Brev:
Vil ikke sove
Kære Helen,
Har den skønneste lille dreng på lige knap 4 måneder, som vi har utrolig svært ved at få til at sove. Det har lige siden han blev født været en udfordring, men nu er det for alvor blevet svært og fyldt med gråd.
For ca. halvanden måneds tid siden begyndte vi at indføre en fast dagsrytme, med ønsket om de 3 daglige lure du anbefaler. Der fik vi en rytme der hed:
22.00-8.00 sov (1 amning ca. 06.00)
Amning 8.00 Morgenhygge/leg
Amning ca. 9.30 Faldt i søvn ved brystet. Ned fra 4. sal til barnevogn, vågen – men faldt i søvn igen i barnevogn.
Ca. 10.00-11-30 Barnevognstur - sov det meste af tiden
Ca. 12.00 Amning. Leg/aktivitet
Ca. 13.45 Amning. Faldt i søvn ved brystet, puttet i vugge. Sov ca. 2-2 ½ time. Vågen resten af aftenen.
Ikke optimalt, men alligevel tilfredsstillende – dog begyndte han nu kun at kunne sove efter amning – og sådan er det stadig!
For 3 uger siden begyndte det hele så at vælte, da vi tog på ferie i 2 x sommerhus med forældre og svigerforældre. Vi bibeholdt stædigt rutinerne, men specielt eftermiddagsluren var en udfordring, da vuggen var udskiftet med barnevognskassen indenfor og lydene fremmede. Han havde mange opvågninger, og til slut blev jeg i rummet når han sov, for at være klar med schyy og sang når han enten vågnede med klynk eller skrig. Det var en lettelse at komme hjem, og vi tænkte ro, ro, ro – så skal vi nok finde rutinen igen, men det er desværre kun blevet meget værre!
Pt har vi en dreng der ikke falder i søvn på formiddagsturen i ...
... barnevognen længere – ligger og klynker, vi siger schyy, synger – og tager op hvis det er helt galt. – Ikke ændret på rytmen.
Ammes når han kommer hjem, dødtræt, men falder ikke nok til ro til vi kan lægge ham. Aktivitet/leg - Amning - Lægges i vugge, med små øjensprækker, men sover først efter flere forsøg med både klynk og gråd.
Nu kan vi heller ikke få lagt ham til natten, gråd, klynk og mange forsøg – selvom han er dødtræt og vi holder os inde i det mørke soveværelse. Er også begyndt at spise en gang mere om natten, men tænker det er appetitspring.
Prøver virkelig samme rutiner, men tør nærmest ingen steder tage i øjeblikket, fordi vi ved han slet ikke får sovet når vi er ude. På lørdag skal han døbes, og frygter virkelig han ikke får lukket et øje hele dagen, hvor festen skal holdes hjemme hos svigerforældrene. Prøver så vidt muligt altid at lægge ham med små øjensprækker, men det bliver oftere og oftere et sovende barn, da det ellers ikke lykkes.
Til slut kan jeg lige nævne at han ellers har været en dreng i stor trivsel, smiler normalt fra morgen til aften, spiser godt, tager pænt på, og kan hvad han skal kunne og mere til. – Men græder/pylrer nu meget mere pga. træthed – og spiser desuden meget ukoncentreret om dagen, hvilket vi ihærdigt prøver at afhjælpe ved at skabe ro og mørke der. Har ikke indtryk af, at det er amningen der er problemet, selvom der sandsynligvis er gang i et appetitspring.
Hvad pokker skal vi gøre for vores lille dreng, så han får en god soverytme?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.
1000, 1000 tak!
Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊
De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.