Annonce

Annonce

Brev:

Nat og morgenamning


30. oktober 2004

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Nat og morgenamning

Kære Helen

Jeg har i et stykke tid nu kun ammet Laura og Elisabeth aften (22.30) og morgen. Men jeg synes, at indenfor den seneste uge eller to er morgenamningen blevet tidligere og tidligere! Før var den kl. 6, hvilket passer mig fint, da jeg alligevel skal op på det tidspunkt (de sover så videre bagefter), men de seneste dage har de (eller typisk kun den ene, men det er forskelligt hvem) vågnet ved 4-5 tiden og villet have mad.

I nat havde jeg så besluttet at ville trække den til kl. 6 - og så vågnede Laura kl. 2.30!! Jeg tog hende ud af soveværelset for ikke at forstyrre Elisabeth, og gav hende lidt vand fra en kop, og så lagde vi os ned sammen på en madras. Hun var ikke ked af det, men halvsov vist kun; møvede rundt og suttede på tommelfinger indtil kl. 4, hvor jeg besluttede, at nu var JEG altså TRÆT og så fik hun mad og sov til kl. 8.15 uden at vi hørte mere. Til gengæld vågnede Elisabeth så 4.45... hvor jeg forsøgte at give hende noget at spise, men ikke havde ret meget i brysterne (det skal lige siges, at mit ene bryst er stået rimeligt meget af efter at jeg holdt op med at dobbeltamme, så jeg bliver nødt til at 'økonomisere' med det ene bryst, hvilket også betyder, at jeg skal gætte hvornår nr. 2 vågner, og holde nogenlunde styr på, at nr. 1 ikke spiser det hele.... nå, men det er en anden historie!) Det lykkedes at få hende ...


Annonce

... til at sove til kl. 6 på den smule mælk, jeg havde. Så gav jeg hende noget mælk i en kop, men det blev hun ret vågen af, så det endte med, at vi stod op lidt i 7 og lavede havregrød, som hun spiste noget af, og så tog vi en halv times lur.

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal gribe det her an? Hvordan er det meningen, at de skal lære ikke at vågne tidligt på natten? Jeg synes jo ikke, at der er så forfærdeligt mange timer fra kl. 22.30 til kl. 6, men de virker i den grad sultne! Det skal også lige siges, at de er meget fysisk aktive om dagen og aftenen, kravler rundt efter hinanden osv. I går spiste de en rigtig flot portion kartoffelsuppe (med lidt brød) kl. 18 og fik majsgrød kl. 19.30. Laura er i øvrigt ved at få en tand mere, opdagede jeg her i morges, men hun virkede da ikke ked af det i nat. De bliver puttet i deres senge ca. 19.45, men det tager op til en halv time at få dem til at sove, fordi de også gerne vil mosle rundt i sengene (Elisabeth bliver man nødt til at holde nede til hun er faldet i dyb søvn, ellers kravler og rejser hun sig op nærmest i søvne).

Jeg håber, at du kan hjælpe mig. Jeg vil gerne sørge for, at det her går så smertefrit for Laura og Elisabeth som muligt, jeg kan ikke lide at nægte sultne børn mad! (og jeg kunne egentlig også godt selv tænke mig at sove lidt mere de kommende nætter)

Mange hilsner
Fie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Vitaminer præmatur

Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:

D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:

Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.

Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en virkelig god brevkasse/side. Du gør et fantastisk stykke arbejde.

Kærligste Hilsener
Mia, gravid med sit første barn.


Annonce