Svar: Det nemmeste måltid er nu blevet til det sværeste
Kære Lotte
Tak for dit brev - dejligt at høre fra dig igen :)
Når man skal vælge morgenmadsprodukter til børn, så skal man se sig rigtig godt for. At der står "fuldkorn" på pakken er nemlig ikke ensbetydende med at produktet er sundt, det kan stadig indeholde meget store mængder sukker.
Det anbefales at vælge morgenmadsprodukter med max 10 gram sukker pr 100 gram. TÆNK tester jævnligt morgenmadsprodukter og det kan være en rigtig god idé at se på deres test. Den sidste test de har lavet er fra januar 2013, hvor de har testet 49 morgenmadsprodukter - det kan være en rigtig god idé at se på denne:)
En mulighed kunne f.eks. være Mini Fras udarbejdet i samarbejde med Viffos (Videncenter for fødevarer og sundhed). Det kan serveres med letmælk til en dreng på 17 måneder - og til storebror måske minimælk og naturligvis uden at komme sukker på:)
Morgenmad kan også være fiberholdigt brød, det kan være en grovere bolle f.eks. havregrynsboller eller grahamsboller. Du kan bage selv og have bollerne i fryseren, tø dem direkte op i ovnen og ...
... servere dem lune med forskelligt pålæg på.
I weekenden kan I måske også spise lidt æg, kogte kartofler, skinke, pølse og lignende, det kan være rart med lidt variation på denne måde en gang imellem, og det kan gøre at grøden så accepteres bedre en anden dag...
Tykmælk, cultura, yoghurt af forskellig slags kan mange børn også rigtig godt lide og selvom det ikke ligger tungt i maven, så er det godt, hvis han stadig får lidt at spise. I kan komme havregryn, rugbrødsdrys på eller måske lidt mysli - det kan godt være at han kan begynde at tygge sig igennem lidt mysli og igen bør I her vælge en mysli som ikke er med chokolade osv.
Med den alder jeres dreng har nu, så er han naturligt meget bevidst om, hvad han tilbydes og hvad han ser I andre spiser - så generelt er det en god idé at I forsøger at spise det samme, fordi han også spejler sig i jer og i det I gør :) Og en gang imellem kan I så naturligvis også spise grød eller se om han vil spise grøden igen :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig god sommer!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig