Brev:
Dit og mit legetøj
Kære Helen,
Vores søn har nu gået i vuggestue i 5 mdr. og alt er gået godt. Han er hurtigt blevet integreret - og er meget glad for at gå der.
I starten var den mere tilbageholdende som var stille og rolig. Han blev kaldt for overskudsagtig, hviler i sig selv, rummelig og glad.
Dog er der sket en forandring her den sidste måned. Han er stadigvæk glad og smilende - og han kan sagtens lege med de andre børn, men han er begyndt at tage de andre børns legetøj (Også gerne de større børns legetøj).
I dag nævnte de i vuggestuen at han havde taget noget legetøj og skubbet med begge hænder til den han nu havde taget legetøjet fra. Og der havde været flere episoder, hvor han havde taget legetøj. Der blev nævnt at de andre børn trak sig fra ham og at han havde svært at forstå de sociale spilleregler med de andre børn. Jeg spurgte ind til om han havde kedet sig, hvor efter ...
... der blev svaret, at det var vigtigt at han kunne lege med sig selv. Men, de sagde at han ellers havde været glad og på toppen. "En rigtig lille alfahan" er det sidste han blev kaldt for af en af pædagogerne - dog med et smil på læben.
Vi oplever ham ikke på denne måde hjemme, så det er ret svært at opdrage ham omkring dette. Dog skal det siges at vi er ret konsekvente i vores opdragelse og vi irettesætter ham med det samme, hvis han gør noget som ikke er ok.
Hans ordforråd består kun af 5 ord - han forstår dog rigtig meget når man siger noget til ham. Jeg tænker at de manglende ord også kan have en indflydelse?
Hvad tænker du at vi kan gøre som forældre for at ændre denne adfærd? Jeg tænkte at jeg kunne være i vuggestuen i 1 time et par dage og observere ham så jeg kunne få en forståelse af, hvordan han er?
1000 tak for hjælpen :-)
Kærlig hilsen
En fortvivlet mor!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
Viden om børn:
Brystopereret
Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.
Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...
PKU
Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.
I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.