Brev:
Amning og dårlig nattesøvn
Kære Helen.
Det er efterhånden længe siden, men nu har jeg brug for din hjælp igen!
Det drejer sig om min datter Anna på 16 måneder, som sover dårligt om natten, særligt først på natten, og som jeg stadig ammer, men meget gerne vil stope med at amme. Jeg har dog haft rigtig svært ved at gennemføre ammestop med, da hun har været syg nærmest non stop det sidste halve år.
Anna har været ørebarn, men fik for et par uger siden lagt dræn, hvilket vi oplever har haft god effekt på hende. Nu er hun så også lige startet i vuggestue i midten af maj. Det er gået rigtig godt og hun er glad for at være der, men stadig meget ked af det, når vi går fra hende dernede. Men forløbet med sygdom næsten konstant siden januar (hvor hun startede i sin første vuggestue) har gjort at jeg har givet hende brystet meget som trøst og det har virket. Men nu hvor hun er 16 måneder får hun stadig en gang om eftermiddag (som jeg prøver at undgå og også godt uden de store problemer kan få hende fra), når hun puttes til natten, falder hun i søvn ved brystet.
Hun vågner så igen efter maks en time (hvilket jeg heller ikke forstår, da hun virker rigtig træt ...
... og virker som om hun sover tungt), hvor jeg går op og giver hende lidt igen, hvor efter hun slipper og vender sig om på siden og sover videre. Så kan jeg være heldig at hun sover til ca 5.30 hvor jeg så giver hende lidt igen og hun sover til ca 7.30-8.00. Men mange nætter når hun at vågne en måske to gange mere inden midnat. Hun bruger desværre ikke sut og jeg/vi har ikke været gode til at finde på andre metoder til at få hende til at sove videre end bryst. Dog har vi begge kunnet få hende til at sove/sove videre ved at gå rundt med hende på armen, men den vane tænker jeg heller ikke vi skal genindføre nu og hun er jo efterhånden også stor og tung ;-)
Jeg vil så gerne ud af det mønster jeg har fået skabt for hende, og jeg er også træt af at amme om natten pga den dårlige søvn, men ved dels ikke hvordan jeg skal gribe det an og dels tænker jeg også at jeg bør vente lidt nu, hvor hun lige er startet i ny vuggestue. Min mand står klar til at tage over, men jeg frygter jo selvfølgelig at det skal være på den hårde måde med masser af gråd. Håber du kan hjælpe mig med et bud på en plan for, hvordan jeg griber det an.
Kærlig hilsen
Jane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Præmature allergidisponerede spædbørn
Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.
Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.
Det vides ikke, hvor længe det er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.