Annonce

Annonce

Svar: Kan baby sove for lidt?


12. juni 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Lillepigens mor

Tak for dit brev :)

Som udgangspunkt så kan børn godt sove for lidt - ligesom børn også kan sove for meget, og nogle børn sover naturligt lidt mere og andre lidt mindre end gennemsnittet.

De fleste børn vil, når de er ca 6 måneder gamle, sove ca 14 ½ time i døgnet. Om dagen vil de ofte sove måske 4-4½ time fordelt på 2 lure + en evt. powernap, og om natten vil de så sove ca 10 timer. Og ud fra dette, så sover jeres datter jo 1-2 timer mindre end gennemsnittet. Men I fortæller at hun ofte er vågen 2½-3 timer mellem hver lur og det tolker jeg som om at hun naturligt viser træthed og brug for at sove, når hun føler behov. I fortæller også at hun er glad og tilpas - og det tolker jeg som en pige der pludrer, bruger sig selv motorisk, smiler og er aktiv - og som har overskud til dagen og alle dagens oplevelser - og ...


Annonce

... dermed en pige, der får den søvn, hun har behov for.

Det lyder derfor ikke som om at jeres datter mangler søvn. Hun får de afbræk i løbet af dagen, som hun har behov for. I putter hende, når hun har haft en vågen og aktiv periode, hun falder i søvn og vågner af sig selv - hun sover lidt mindre end gennemsnittet, men hun trives. Jeg ved fra jeres tidligere brev, at hun også er en fysisk stor pige, hun spiser godt og tager godt på i vægt og lyder til at være en pige i god trivsel.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

I skal naturligvis være opmærksomme på at det godt kan ændre sig - hun vil sagtens kunne have perioder, hvor hun så pludselig har brug for mere søvn og her skal I naturligvis lade hende sove, ligesom hun så igen kan have en periode, hvor hun ikke sover så meget, men stadig trives, og det er helt okay :)

Håber ovenstående giver lidt ro, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce