Annonce

Annonce

Brev:

Børneeksem og søvn


28. maj 2013

Kategori:
Alder:
2 år, 4 mdr.

Børneeksem og søvn

Hej Helen.

Så er vi her igen. Denne gang igen vedr vores skønne Albert. Han er nu 2 1/3 år, og trives i det store hele. Han har fortsat ikke noget særligt sprog, men PPR mener, at det nok skal komme. De vurderer ham løbende og vil følge ham ind i børnehavestart til vinter.

Grunden til at jeg skriver denne gang, er at han har meget svært ved at falde i søvn til aften. Vi har helt faste rutiner, der består i, at begge børn bades i en lunkent bad, uden sæbe. Hver anden aften putter jeg og hver anden aften putter far( der er jo 2 børn, så vi skiftes, da begge børn helst vil puttes af mor) De aftner den ene putter, tørrer og smørrer den anden.

Albert er plaget af børneeksem, særligt på hænder, men også mange små pletter på ben, og lidt i ansigtet. Hænderne har tendens til infektion, og der smørres hver morgen med Betnovat m Chinoform, og påsættes duodermbandage på de værst ramte områder. Hvis vi bandagerer til aften river han det af, når han kommer i seng, derfor først ...


Annonce

... til morgen.

Bandagen kan sidde i alt fra 1 - 3-4 dage. Nu er der kommet plamager i håndfalderne, hvor bandageringen ikke holder mere end et par timer.
Han klør og meget på fingrene, også ved nattetide.

Nu kommer så mit egentlige problem. Han kan ikke falde i søvn, og da jeg selv har børneeksem ved jeg hvor meget uro det kan give, så jeg tænker det kan skyldes det.

Er der noget vi kan gøre, udover at smørre godt, at have faste putteritualer, at han sover svalt og i mørke ? Vi går hos hudlægerne hver - hver anden måned. Som det er nu tager det ham alt fra 1 - 2 timer at falde i søvn. Han slår kolbøtter i sengen, han står på hovedet og kan ikke selv komme derfra, han tømmer sengen for dyne, sengerand og sut, han råber, han griner og han græder. Vi går ind når det eskalerer for meget, og ordner sengen, putter ham ned, og siger godnat og går igen.

Vi venter vores 3. barn til august, og trænger til at der kommer styr på Alberts søvn før det....
Så gode råd modtages.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.

Hurtig pottetræning

Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2.5 år og søvnens tigerspring

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.

Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen

Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...

Læs hele brevet og Helens svar


12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Hvor er det altså fedt, at kunne skrive alle sine dumme og til tider overflødige spørgsmål her, og så få et godt og brugbart svar fra dig.

Venligst Susan, mor til Anna 13 måneder


Annonce