Brev:
Søvn stillinger
Hej Helen
Tak for dit svar.
Jeg var virkelig ked af at høre, at min søn fik for lidt væske, da det netop var det spørgsmål jeg havde stillet min egen sundhedsplejerske 4 dage inden jeg skrev til dig og hun konkluderede (ud fra samme oplysninger du fik) at han fik rigeligt :( Men det er så tydeligt at mærke, at han har det langt bedre nu hvor han får mere væske og det fungerer rigtig godt at give ham flaske inden han skal sove.
Men vi er rendt ind i endnu et (lille) problem. Vores søn sover bedst på siden. Han har faktisk rigtig svært ved at finde ro når han ligger på ryggen, hvor han bliver ved med at ligge og spjætte og sparke og løfte benene op i vejret. Han kan nogle gange falde i søvn på ryggen når han får flasken, men så vågner han indenfor 20 min og selvom vi prøver at få ham til at falde i søvn igen, virker det ikke, jo mindre vi vender ham på siden. Det gør så, at de gode lange søvntræk han gerne skulle tage, ikke bliver så lange endda. Han sover max 2 1/2 time sammenhængende (om natten, om dagen vågner han stadig efter 1/2 time og skal hjælpes videre). Eftersom han ikke selv kan komme om at ligge ordentligt på siden, er vi jo nødt til at hjælpe ham hver gang, hvilket betyder at vi stadig ikke får sovet ret meget sammenhængende om natten.
De første 3 dage efter vi havde fået svar fra dig sidst, sov han ...
... ellers 1 1/2 time om formiddagen (i barnevognen) uden en lyd og 2 af nætterne sov han 3 timer, men søvnen i løbet af dagen er nu igen præget af den obligatoriske opvågning efter 30 min - selvom vi gør de samme ting, men til gengæld kan vi hjælpe ham videre i søvnen nu, ved at vende han på siden.
Men hvordan kommer vi så derhen, hvor han kan sove længere uden at skulle hjælpes? For vi er godt nok ved at være lidt tyndslidte af kun at få 2 timer af gangen :/ Og er det overhovedet godt for ham at ligge så meget på siden??
De første 2 måneder sov han udelukkende på ryggen og han vendte ikke hovedet til nogle af siderne, hvilket medførte at han hurtigt fik et fladt baghoved. Det prøvede vi så at afhjælpe ved at ligge ham på siden og det hjalp også og han sov faktisk bedre sådan. Men nu er det jo så lidt ærgerligt at han ikke kan sove på andre måder (lader det til). Hvis han ligger på ryggen nu, vender han hovedet til siderne. Han er en rigtig putter og begraver sit hovede i alt hvad han kan finde når han er træt, så vi har en nusseklud liggende på hver side af hans hoved, men det er ikke nok til, at han gider sove på ryggen.
Håber du kan finde hoved og hale i det hele og give os et par råd med på vejen, så han snart kan få sovet rigtig godt og vi også kan få mere end 2 timer af gangen.
Med venlig hilsen
Den trætte mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.