Brev:
Urolig søvn 9 mdr
Hej Helen.
Så er jeg tilbage igen, med endnu et spørgsmål angående min søn, som bare ikke er god til at sove om natten.
Min søn trives godt om dagen, han sidder, er ved at lære og kravle og han rejser sig ved ting. Han er generelt meget glad og trives. Han sover godt i sin barnevogn om dagen. Er ikke god til at spise, han er ikke særlig ineresseret i mad. Han spiser meget små portioner, og gider slet ikke grød. Han vil gerne have rugbrød og grahamsbrød, ostehaps, og frugt. Han vil også gerne have hele stykker kartoffel eller kød. Han vil selv... Han er meget knyttet til mig og vil gerne være samen med mig hele tiden.
Hans rytme ser ca. sådan her ud:
Står op 06, spiser lidt rugbrød, ammes og puttes kl 8.30, sover 2 timer, frokost med rugbrød, ostehaps, kyllingepølser, mos, ammes og puttes igen 13.30 og sover 1,5-2 timer spiser bolle med ...
... smør, 17,30 aftensmad, tilbydes det vi spiser, 19 tilbydes grød det vil han ikke. ammes og puttes 19.45, så sover han til ca. 24 ammes og over videre i sengen hos mig, han vil ikke være alene, tigger så om mælk gange, ammer ham ca 04, fra 04-06 er han vågen mange mange gange.
Jeg har læst flere af dine svar og har prøvet, at stryge ham over ryggen, putte med sutteklud, med sut, pakket ind i dynen, holdt i hånd, beroligende ord, men ingenting virker. Jo længere natten skrider frem jo mere urolig og dårlig sover han. Jeg har brug for hjælp til hvordn jeg får ham til at sove roligt og videre fra kl. 04. Jeg vil også gerne stoppe med at amme, og få ham til at sove om natten uden mælk. Er i tvivl om hvor store mængder mad han skal spise om dagen for at kunne holde sig mæt om natten?
Så nogle gode råd til en ekstrem træt mor, som trænger til noget nattesøvn
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.