Annonce

Annonce

Svar: Landsom grovmotorik


15. marts 2013

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Tak for dit brev :) Og velkommen til :)

Det lyder som om at I har fået jer en stor og dejlig pige - sikken vægtøgning - noget af forklaringen kan naturligt ligge i at hun skal bruge flere kræfter på at flytte på sig selv, netop fordi hun fysisk er en stor pige :)

Det lyder også som om at hendes start på livet har været lidt svær, hvilket naturligt godt kan påvirke hendes motoriske udvikling - dog lyder det som om at I har gjort rigtig meget aktivt for at stimulere hende og det er super godt. Når jeg læser jeres beskrivelse af hende, så får jeg helt klart indtryk af at hun også udvikler sig rigtig godt, der sker hele tiden noget nyt og hun er generelt rigtig godt med.

Og faktisk tænker jeg at det er meget normalt at hun stadig kan have svært ved at trille og rulle omkring. Hun er kun 6 måneder og det kan og vil naturligt komme hen af vejen :)

Når alt dette er sagt, så synes jeg dog ikke I skal gå og være bekymrede og jeg har den holdning, at det er bedre at undersøge en gang for meget end en gang for lidt. ...


Annonce

... Jeg synes derfor vil det være rigtig godt at I drøfter det med jeres læge og jeg tænker også at I kan undersøge om der er en børnefysioterapeut tilknyttet kommunen som I bor i. Lægen kan evt. også henvise jer videre, hvis det skønnes nødvendigt, eller I kan naturligvis søge en privat.

En børnefysioterapeut vil kunne undersøge om jeres datter udviklingsmæssigt er hvor hun forventes at skulle være. Fysioterapeuten vil også kunne give jer nogle øvelser som I kan lave med jeres datter.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Derudover tænker jeg at I skal prøve at tale med lægen om, hvorvidt jeres datter kan have fået en låsning eller lignende i nakken som følge af den fødsel hun har haft. Nogle børn er sene til at udvikle sig motorisk, fordi de har nogle spændinger eller lignende i f.eks. nakke, ryg og skuldre. Tal med lægen om det. Hvis lægen skønner det relevant, kan en kiropraktor komme på tale.

Det er jo altid svært at vurdere et barns udvikling via en brevkasse, men jeg håber ovenstående hjælper jer lidt videre :)

Fortsat held og lykke og rigtig god weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kosttilskud - børn

Følgende kosttilskud anbefales til børn:

- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.

- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.

- Jerntilskud...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn hos baby

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annonce