Brev:
Sur, tvær og vil ikke sove
Hej Helen.
Dette brev bliver nok lidt rodet, men har brug for at høre dine tanker om understående og hvordan jeg kan hjælpe min søn.
William har altid været en rigtig glad baby - gladere end de fleste tror jeg faktisk. Stort set aldrig sur/ked af det og altid parat med et smil.
Dette er dog vendt i løbet af den sidste uges tid :( han er stadig glad, men også ofte sur. Her er lige nogle typiske situationer:
1. Til frokost får han en mos (kartoffel/grøntsag) og rugbrødshapsere med forskelligt pålæg. Jeg plejer at komme hapserne på gaflen og så fører han den selv op til munden, men pt er Intet godt nok og det starter tidligt i måltidet. Han vil ikke have mos, han vil ikke have mælk/vand, han vil ikke spise selv og jeg må ikke give ham mad... Han græder bare og er "sur". Tager ham selvfølgelig op og trøster ham, men det resultere også i at han ikke får så meget at spise.
2. Normalt når han skal sove om dagen sidder jeg med ham på skødet og synger en bestemt sang. Herefter bliver han lagt i sin seng i vågen tilstand med sin sut og putteklud og så går jeg ud. skal ofte ind til ham 2-4 gange fordi han har rejst sig op, men han falder selv i søvn og det har aldrig været et problem... Før nu...
Han græder så snart vi går ind på værelset og sætter os.. Sutten og puttekluden bliver kylet væk ...
... flere gange og han skubber sig væk fra mig. Jeg prøver at gå lidt rundt med ham og synger for ham. Jeg snakker også med ham og spejler ham ved f.eks. At sige "åh hvor er du ked af det, det kan jeg godt høre, det er heller ikke nemt for dig, men du skal sove nu. Mor er her, mor passer på dig", men intet hjælper.
Nogle gange ender det med at jeg går ned i stuen med ham igen og prøver 20-30 min senere og andre gange lykkes det efter 30 min... Her er det vigtigt for mig at pointere, at jeg er af den overbevisning at jeg putter ham på det korrekte tidspunkt, for han virker træt (baseret på en helhedsvurdering) og det passer med "klokken". Der er stort set ingen problemer om aftenen, dog vågner han noget lignende en million gange om natten og nogle gange holder vi "fest" 1-2 timer om natten.
Han er også lidt småsur i løbet af dagen og vil gerne underholdes.
Min egen fornemmelse siger at vi har gang i noget seprationsangst, men han er ligeglad med at være i et andet rum end mig.
Han er dygtig motorisk, han kravler, rejser sig op ad ALT og kan så småt gå rundt om tingene.
Han blev 9 mdr D. 7. Feb.
Jeg vil gerne høre dine tanker om hvorfor min søn reagere som han gør og hvordan jeg kan hjælpe ham, for det her dræner mig for energi og gør mig rigtig ked af det.
Venlig hilsen
Maibrit
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.