Brev:
Brystfiksering
Hej Helen,
Tak for tidligere svar og en god brevkasse, der ofte bliver læst.
Min datter er nu snart 19 mdr og stortrives i alt hvad hun kaster sig ud i. Det næste store hun kommer til at opleve er at blive storesøster i juli, altså lige omkring hendes 2 års fødselsdag. Det bliver en stor oplevelse for hele familien, og jeg er sikker på at hun i stor grad vil tilpasse sig sin nye rolle med samme engagement og gå på mod som hun udviser for alt andet.
Men, der er en udfordring. jeg stoppede med at amme da hun var godt et år, efter at hun selv havde trappet ned til 1 gang i døgnet (kl 2 om natten for det meste!) Det er gået fint og hun har aldrig bedt om bryst siden, m.m man kan sige at det er det hun gør, når hun er utryg, træt eller syg og helst skal sidde med hånden på mit bryst og nulre! Dette gør hun også om natten hvis hun putter sig ind til mig, men om natten virker det ...
... nærmest som om hun bliver mere vågen af det end rolig.
Jeg syntes det er dejligt at hun finder denne trøst i mig, men jo større hun bliver, jo hårdere nulrer hun :-) Og så handler det jo i stor grad om hvordan hun vil takle det når der pludselig kommer en lillebror/søster som skal ammes og hun derfor skal dele mine bryster!
Jeg har forsøgt med 'nu skal brysterne sove, du må holde mig i hånden i stedet', og forsøgt at holde hende helt væk fra brysterne i perioder. (Bl.a ved at hun kun har kontakt med sin far om natten, eller ved at sove med tøj på som hun ikke kan komme ind under!)) Men det ændrer intet... Jeg tror egentlig ikke hun er bevist om sin handling og dette gør det jo vanen svær at ændre, men har du et godt råd til hvordan jeg kan afvænne hende, eller hvordan jeg kan finde en måde så hun ikke oplever det som et svigt, når jeg skal til at amme igen?
På forhånd tak
Sisse
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.