Brev:
2 børn der skal falde i søvn selv
Hej Helen,
Nu har jeg altså brug for et råd, et spark eller et eller andet...
Jeg har A (4½ år) og S (2,2 år).
Begge sover inde hos mig, hvilket jeg har det fint med. S har altid gjort det, A i 2 år cirka.
Jeg er for et par måneder siden gået fra deres far (helt fredeligt), men der har jo alligevel været nogle store ændringer i deres liv - vi er flyttet, de er begyndt i nye institutioner osv. Som sagt synes jeg, det er helt i orden, at vi alle sover sammen, men dog kunne jeg godt tænke mig, hvis de faldt i søvn selv (dette er specielt S, da A godt kan). Som det er lige nu, ligger jeg og synger ham i søvn, mens han ligger klinet ind til mig og putter. Hvis han kan mærke, at jeg er ved at sætte mig op, tager han sin arm rundt om mig og prøver at holde mig nede. Stopper jeg med at synge, begynder han at græde og siger: "Syng mor, syng".
Han har altid haft brug for tryghed og nærhed, og oveni det hele, er han i øjeblikket bange for alle de krokodiller, som er nede på gulvet.
Fordi han vil have mig lige ved siden af, har det ikke virket bare at være i rummet, og ...
... samtidig bliver jeg jo nødt til at tænke på A, som gerne vil sove, og som han helst ikke skal forstyrre alt for meget/vække. Hun vil i og for sig gerne sove i sin egen seng, men hun tør ikke alene - hun vil gerne sove sammen med S, men det vil han ikke.
På sigt er det selvfølgelig meningen, at de skal sove på deres respektive værelser, men qua de store ændringer, de har været igennem, synes jeg, det er helt i orden, hvis de gerne vil sove inde hos mig.
De er i sengen kvart i otte-otte, så læser vi godnathistorie og så synger jeg til S sover - omkring kvart i ni-ni.
S sover lur i hverdagene i vuggestuen, men ikke længere i weekenderne, hvor han er meget lettere at putte om aftenen, fordi han er så træt - til gengæld er han også træt og utidig sidst på eftermiddagen/aftenen, men det tager jeg gerne med - så sidder han i en halv times tid med sin sut og sin dyne og slapper lidt af. - Det kan han jo ikke så godt i vuggestuen, derfor synes jeg, at han skal have lov til at sove dér.
Hvordan får jeg S til at finde ro selv, så jeg ikke skal bruge op til en time på at putte?
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
Viden om børn:
Forstoppelse
Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.
Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.