Annonce

Annonce

Svar: Ammestop og manglede overskud


14. november 2012

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Tak for dit brev - det er rigtig godt du skriver :)

Du skriver at du har søgt om hjælp, men fået afslag på afslag. Jeg ved ikke hvad slags hjælp du har søgt, men i forhold til din datter lyder det relevant at bede lægen om en henvisning til børneafdelingen.

Der kan være mange årsager til at børn kaster op - det kan skyldes allergi, som du selv er inde på, det kan også skyldes en infektion et sted i kroppen og det kan f.eks. også skyldes en forsnævring et eller andet sted i mave- tarmkanalen. Og det er vigtigt at finde ud af hvorfor din datter hele tiden har kastet op og hvorfor hun i en alder af knap 1 år stadig gør det.

På sygehuset vil du også kunne tale med en diætist, hvis man skønner at din datter har brug for særlig kost. Du fortæller at hun bedst klare at spise grøntsagssupper og grød og det er rigtig fint, det må du meget gerne give hende, så hendes behov for energi og næring stilles derigennem og en diætist kan være med til at lave en plan, som din datter kan kapere. Der er ingen idé i at give hende en masse mad i stykker, hvis det kommer retur - så er det bedre med moset og blendet mad og så stille og roligt og gradvist introducere lidt mad i stykker - som hun nu viser sig parat til.

Men stadig skal årsagen til at hun kaster op findes og her skal du tale med lægen og kræve at din datter udredes! Hvor er din sundhedsplejerske henne i dette? Hun vil også kunne kontakte din læge, hvis du ønsker det.

At din datter kun kan sove med brystet i munden er naturligvis en vane hun skal vænnes fra. Det er her naturligvis en forudsætning at hendes behov for mad og væske stilles på anden vis og i løbet af dagen. Jo mere hun kan spise og drikke om dagen, jo bedre kan du undgå brystet om natten. Så igen er der her en sammenhæng mellem hendes dagindtag og at I er nødt til at finde ud af, hvorfor hun kaster op.

Du fortæller at hun sover uden brystet om dagen og det er rigtig fint. Så kan hun godt og det er gode ...


Annonce

... rutiner at arbejde videre på :) Når hun sover sammen med dig om natten og søger brystet, så skal du lade hende få det til at begynde med, men du skal igen og igen lirke brystet ud af munden på hende.

I starten, når du trækker brystet til dig, så vil hun protestere, så giver du det igen, får ro på, og lirker så brystet ud af munden igen. Det skal du måske gøre 5-7 gange og samtidig med at du gør det, så holder du hende i hånden, kærtegner hende lidt osv. så hun kan mærke at du er der og stille og roligt skal dine kærtegn så berolige hende og brystet helt kunne undværes. På den måde kan du give hende den nærhed hun søger, men samtidig lære hende at det ikke nødvendigvis betyder bryst, hun kan sagtens sove med dig hos sig og uden brystet i munden. Tag en stram t-shirt på, så hun ikke selv kan søge brystet i søvne, når I sover sammen, men så det er dig der styrer hvornår hun tager fat.

Og så skal du naturligvis også tale med lægen om hvor meget det hele påvirker dig og hvor lille et overskud du efterhånden har. Du er alene med din datter og det nytter ikke noget at du knækker og ikke kan tage dig af hende. Derfor er I nødt til at få hjælp. Du føler dig som en "elendig mor" og det er naturligvis ikke en følelse du skal gå rundt med - det har ingen af jer glæde af.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

I kommunen hvor du bor er der forskellige muligheder for at få hjælp og jeg synes du skal tale med din sundhedsplejerske om hvordan du har det. Du kan også kontakte kommunens socialrådgiver og bede om hjælp. der er i din kommune mulighed for åben anonym rådgivning og der er også et familiecenter. Her tilbydes personlige samtaler eller samtaler over telefonen og du kan gratis få op til 3 samtaler af hver en times varighed. Det er vigtigt at du beder om hjælp og at du ringer til dem, så de kan rådgive og hjælpe dig videre. Jeg skal sende dig kontakt oplysninger i en separat mail.

Håber du kan bruge dette videre og sende dig et stort knus på vejen :)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Insemination

Hvis man har problemer med at blive gravide, så kan man blive behandlet med Insemination.

Insemination er den enkleste fertilitetsbehandling og den kan hjælpe, hvis manden har lettere nedsat sædkvalitet.

Behandlingen foregår ved at man fører en portion sæd direkte ind i livmoderen. På den måde springes sædcellerne den første del af vejen til ægget over og chancen for graviditet er dermed større. Derudover bruger man en 'oprenset' portion sæd, det vil sige en mere...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce