Brev:
Forvirret over indsovnings anbefalinger?
Hej Helen
Først lidt baggrundsinfo! :-)
Min kone og jeg bor i Oslo sammen med vores lille dejlige datter Matilde på 16 måneder. Min kone er gravid igen (uge 18) og hun har termin d. 18/4. Matilde har hele tiden været det du kalder "ugle", hun har altid sovet længe og gået sent i seng kl 21-22. Hun vågner mellem kl 7-8, men nogen gange må vi vække hende. Hun ammer stadig og det er den måde vi får hende til at sove om aftenen. Prøver at lirke brystet ud før hun sover og hun vågner ofte omkring kl 2 og får lidt og igen kl 5.
Men vi føler jo at hun skal til at slutte og specielt også når der er en ny på vej. Jeg har også nogle enkelte gange fået hende til at sove på armen med lidt musik, hvis vi har været alene hjemme, men så har hun vågnet efter en halv time og været umulig at få til at sove. Om dagen sover hun middagslur i vognen. Det er hun rigtig glad for og hun falder for det meste hurtigt i søvn.
Vi vil jo gerne afslutte amningen og få hende til at falde i søvn selv. Derfor er vi begyndt at undersøge hvad vi kan/og bør gøre! Vi har læst en del på nettet bl.a. her og så har vi spurgt vores lokale sundhedsplejske og vi bliver næsten bare mere og mere forvirret. Umiddelbart så synes vi, at det du har skrevet lyder som det bedste, men vi vil ...
... høre om du kan hjælpe os lidt mere konkret?
Vi er jo meget imod den der græde metode med at gå ud og vente 1 min, 2 min osv, da vi jo har forstået at det kan gøre at Matilde kan få svært ved at takle stress osv. Vi har prøvet at jeg som far lægger hende i seng og sidder ved siden af, men jeg føler ikke at jeg kan få hende til at slappe af, hun blev bare helt hysterisk og ude af den og efter en halv time gav jeg op.
Derfor spurgte vi som sagt sundhedsplejsken her i Oslo. Hun sagde at jeg skulle lægge hende i seng og lægge en tung hånd på hende, så hun ikke rejser sig og så skulle jeg holde ud uanset hvor meget Matilde græder. Vi sagde at vi jo var imod det der med græde metoden og stress osv. Men hun sagde at så længe jeg sad/lå ved siden af, så ville det være trygt. Hun sagde også at en halv time var ingenting, det kunne tage meget længere tid og i op til 2-3 uger!! Hun sagde at det var en anden type gråd. Her ville hun bare være "sur" over ikke at få sin vilje, hvor hun i græde/gå metoden ville føle sig forladt. Det skal siges at i Norge mener forskerne at den bedste søvn er før kl 24 og alle børn derfor skal lægges kl 19.
Så derfor vil vi gerne vide, hvad du mener om dette og hvad du synes vi skal gøre?
Hilsen en lidt rådvillig
mor og far :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Suttebehov
Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.
Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.
Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.