Brev:
Dykke
Hej Helen
Nu er det blevet tid til at ty til dine gode råd igen.
Min mand og jeg har flere gange været i svømmehallen med vores datter. Hun har nydt vandet og haft stor glæde af den bevægelsesfrihed hun får i vandet. Dog har vi ikke haft hende under vandet, idet vi først kom sent igang.
Hun er nu 8½ måned og jeg synes det er for sent at dykke hende under vandet velvidende at lukkerefleksen ikke længere slår automatisk til. Jeg mener, at når den refleks ikke længere er automatisk, så bør vores datter ikke dykkes under vandet, før hun er gammel nok til selv at styre, hvornår hun skal have hovedet under vand eller ej. Instinktivt tænker jeg bare, at det må være rigtig ...
... ubehageligt, at få hovedet under vand og måske sluge vand og ikke selv styre hvornår man kommer under og over vand igen og at det kan have en negativ psykologisk effekt?
Min mand synes derimod, at jeg er for pylret og henviser til en babysvømmelærer der fastslår at det vi bare skal dykke hende under vandet, efter hendes anvisning.
Den information jeg kan finde om babysvømning oplyser kun at den automatiske dykkerefleks slår fra ved 6-8 måneders alderen. Men ikke noget om hvad man anbefaler derefter?
Jeg ved næsten hvad du vil sige: Mærk efter hvordan hun reagerer.
Men jeg vil alligevel sætte stor pris på din viden indenfor området!
På forhånd tak!
Med venlig hilsen
Ditte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.
Hilsen mor til pige på 3 måneder