Svar: Kan de tage afstand fra moderen
Kære Gitte
Jeg forstår godt dine bekymringer og det er bestemt ikke rart at føle at ens barn afviser en. Jeg tror dog ikke det er det, der er tale om her, snarere den alder og udviklingsfase Nichlas er igennem.
Er han begyndt at kravle. Det at kravle er en øvelse i at separere sig fra sine forældre (især mor). Fra at sidde på skødet, bevæger han sig ned og sidder på gulvet lige ved fødderne, begynder så at bevæge sig lidt længere væk, kigger tilbage, sikrer sig at du er der, kommer evt tilbage for at få lidt styrke ved dig den trygge base og bevæger sig så lidt videre igen.
Det er altså helt naturligt for hans alder at øve sig i at være lidt på afstand fra mor og det handler ikke om at han afviser dig, men at han øver sig i mere selvstændighed og forståelse af at du er der, lige i nærheden, selv om han ikke ser på dig.
Den afbrudte søvn om ...
... natten kan skyldes høreproblemer men også han udviklingsfase. Har børn væske i mellemøret gør det ondt at ligge ned, hvorfor de ofte vågner efter kort tids søvn og græder. De holder op, når man tager dem op og har dem 'på højkant' igen.
Aldersmæssigt er der dog også mange børn som vågner her, netop fordi de føler sig forladte eller skal sikre sig at forældrene er der, selvom de ikke kan se dem. Børn drømmer også meget i denne alder og dagens oplevelser bliver bearbejdet i drømme. børn kan i den alder derfor både opleves grædende men også med klukkende latter i søvne.
Hvis du mener at han har ondt i ørerne, så er der ikke noget i vejen for at du får hans ører tjekket. Hellere tjekke en gang for meget end en gang for lidt. En mellemøre betændelse skal behandles.
Noget helt andet er at han jo også kan have ondt for tænder?!
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Spinat
Når børn er 6 mdr gamle må de gerne begynde at få lidt spinat.
Du skal dog være opmærksom på, at spinat indeholder Nitrat, og det bør derfor ikke fylde mere end 1/10 af portionen eller alternativt kun gives med 14 dages mellemrum.
Læs mere i min bog Helens bog om børn og mad
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.