Annonce

Annonce

Svar: Vil kun have små sutter


20. september 2012

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Charlotte

Tak for dit brev :)

Spørger man producenterne af sutter, så er der naturligvis en grund til at sutterne skifter størrelse i takt med barnets alder. Ofte ændrer sutterne også lidt facon. Det handler om at sutterne til de yngste børn ofte er lavet, så de i facon minder om, når barnet får bryst eller flaske og at måden barnet skal sutte på skal være nogenlunde ens.

Hos de lidt større børn har sutten så en facon, der træner barnet i at lukke læberne mere sammen, hvilket er vigtigt i forhold til at skulle spise skemad. Og hos de endnu større børn vil sutten kunne have en anden hårdhedsgrad, være lavet af et lidt andet materiale osv. som stimulerer barnets mund på en ny måde. Både for at lære barnet at trække vejret gennem næsen i stedet for gennem munden og også for at påvirke mundhulens udvikling i forhold til sprog osv.

Spørger man producenterne af sutter, så vil de derfor normalt sige at man bør bruge en sut der passer til barnets alder og de vil generelt fraråde at man bruger en helt lille sut til de store børn ...

MEN, når det er sagt, så er der jo børn, der som din datter, føler så stor tryghed ved deres ...


Annonce

... lille sut, at de ikke ønsker at skifte og hvad gør man så ... Du skal naturligvis overveje om det handler om tilvænning, fordi sutten kan være lavet af et lidt hårdere materiale, kan have dupper eller andet, som hun ikke lige vil acceptere med det samme eller om hun simpelhen ikke bryder sig om det ... Hvis der ikke er andre muligheder vil hun måske acceptere det du tilbyder, eller hun vil måske stoppe med at bruge sut, hvilket jo også kan være i orden (med mindre hun vælger tommelfingeren i stedet ...).


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Jeg tænker dog at du jo ikke kan tvinge hende til at tage en sut og vælger hun en bestemt model frem for en anden, så er du jo et eller andet sted nødt til at acceptere dette. Man kan jo sige at mors bryst jo heller ikke ændrer størrelse i takt med at barnet vokser ... og et eller andet sted, så handler det jo meget om at hun generelt ikke skal gå med sutten i munden hele dagen og ikke skal tale med den i munden. Det er vigtigt at du generelt er opmærksom på hvordan I bruger sutten, i hvilke situationer og at det ikke bør påvirke hverken hendes sprog eller tandstilling.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Pudendusblokade ved fødsel

Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.

Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.

Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce