Brev:
Kan ikke kende mit barn til tumlingemusik
Kære Helen,
Ja for en gangs skyld handler mit spørgsmål ikke om søvn ;-)
Og så måske alligevel lidt...
Min datter har altid været meget social og nysgerrig og aldrig været bange/ked i nye situationer og ude blandt andre børn. Men nu har hun pludselig været ked, utryg og slet ikke sig selv to fredage i træk - på hendes nye tumlinge-musikhold. Fra hun var 5 uger - 9 mdr gik vi til babymusik, hvilket var fantastisk for os begge. Hun nød det og var altid i hopla, uanset hvilke nye og underlige påfund læreren havde i ærmet.
Men efter 2 1/2 måneds ferie startede hun til musik igen - hvor vi slet slet ikke kunne kende hende. Hun græd, jamrede og klynkede og virkede nervøs og sårbar. Det skal lige siges, at det var hendes mormor, der var med hende første gang (for to uger siden) som hun ser 1-2 gange om ugen. Og anden gang (for en uge ...
... siden) var både hendes mormor og jeg med hende, men hun var blevet vaccineret et par timer inden. Så jeg ved ikke om de to ting kan være grund nok.
Men hun havde begge gange været glad og normal hele dagen inden musik. Og hun har ALDRIG opført sig sådan ellers (på nær når hun skal i seng og jeg ikke ligger ved siden af sengen, hehe).
Vi var ret chokerede og kunne virkelig ikke kende hende.
Der er een anden skriger på musikholdet. Måske sætter han noget igang hos hende?
Well, det jeg vil høre dig om, det er om du synes jeg skal holde en pause og prøve igen om nogle uger? Skal hun glemme de dårlige associationer eller skal hun bare vænne sig til igen at sidde i en rundkreds og kigge på 8 andre tumlinger og 8 forældre, der synger og laver fagter. Hun plejede at elske det, så jeg vil ikke bare opgive...
Hvad skal jeg gøre?
Den undrende mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Steriltvandspapler
Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.
Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.