Brev:
Døgnrytme
Kære Helen.
Vi (30 + 34 år) har en dreng fra 20/4-12 der er meget smilende, glad og nem. Men vi savner en mere stabil rytme i dagen. Og det håber vi du kan hjælpe os med. (han er enebarn)
Han er flaskebarn fra 3. uge og er lige så stille (i samråd med SP) opstartet på tynd grød og mos da han ikke bliver mæt. Han er 65 cm og 8 kg. (savler meget, er begyndt at vågne om natten, åbner munden for d-dråber, drejer hovedet, spiser sine hænder osv.) Han spiser ml. 5-6 flasker gul Allomin mme ca. 200 ml pr flaske pr. dag + 1-2 flasker vælling.
Men vores egentlige ”problem” er rytmen. Han har siden han var 1-1 ½ mdr sovet igennem om natten. Dejligt! Han bliver puttet ml. kl. 21-22 og sover til ml. kl. 05-07 hvor han skal have flaske, og vil så gerne sove videre til ca. kl. 8-9.
Om dagen sover han mellem 3-4 powernap på ml. 20-45 min varighed. Oftest 20-30 min. Han vågner ofte grædende (drøm?) – kan dog trøstes nemt, men vil ikke sove igen, og virker frisk og glad. Det er som vinden blæser hvornår han powernapper (klokkeslæt på dagen).
Vi har samme rytme hver dag omkring putning. Om natten i egen seng – om ...
... dagen i barnevognen. Samme (type) sut, dyne, ble delvis over hovedet, lille puttedyr. Intet legetøj eller stimulans.
Han er som sagt et meget nemt barn der gerne vil følge med i alt. Er utrolig nysgerrig, interesseret, grinende, pludrende og sjov. Og han virker ikke til at være træt eller generet af ikke at sove mindre, men kan selvfølgelig blive overtræt – dog sker det sjældent.
Hvad skal vi gøre. Vi vil selvfølgelig ikke miste vores nattesøvn :) Men samtidig kunne det være godt for ham også at sove lidt om dagen.
• Hvordan får vi indført en fast rutine? Kan han være sulten? (Som sagt er han mere end klar til grød og mos.)
• Vi har læst din gode bog omkring søvn og metoder hertil, men ønsker hjælp til at få det indført i vores familie. Kan du lave et skema med tidspunkter på hvordan vores dag kan se ud? Skal han vækkes før kl 9 evt? Puttes senere/tidligere?
• Kan man oplære et barn til at sove – hvordan?
Vi har talt om at investere i en Slyngevugge da han ikke er så glad for at ligge i sin barnevogn. Hvad mener du om den type vugge?
På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Pernille & Claus
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder