Svar: Sen lur og nattesøvn
Hej med dig
Det er tænkeligt at din datter lige nu bruger sig selv rigtig meget både motorisk og mentalt og derfor bliver ekstra træt og derfor må hun naturligvis gerne sove en ekstra lur sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. Hvis hun virker til at have brug for den, så må I give hende den og så er det helt okay at hun efterfølgende sover en kortere nattesøvn og naturligt går sent i seng.
Det kan også være at I skal forsøge at flytte lidt på hendes rytme, så hun måske sover sin formiddagslur og sin middagslur lidt senere og derved bedre kan holde sig vågen om eftermiddagen og går i seng på et tidspunkt, som passer jer lidt bedre. Det afhænger helt af hvordan I fornemmer at det vil fungere bedst.
En plan for dagen kunne se således ud:
Morgen 7.30: Havregrød, lavet med mme, vand eller mme af kop
Formiddag 9: ½ bolle med smør og ost, - det kan være smøreost eller ostestænger, som hun gnasker (for at sikre lidt ekstra kalk, jvf. tidligere svar). Frugtmos og frisk frugt i hånden, vand af kop.
Puttes til formiddagslur ca 9.30
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg, vand af kop.
Flaske og puttes til middagslur ...
... 13.30
Eftermiddag 16-16.30: ½ bolle med smør og ost, tilbydes også her en lille portion tykmælk med revne æbler, frugtmos eller lignende, vand af kop.
Aften 18: Familiemad, ris, pasta, kød, fisk, kartofler, grøntsager, sovs. Der skal være mad i stykker og også moset mad. Vand af kop.
Kommer i bad, gøres klar til natten
Godnatgrød - lavet med mme, vand af kop
Flaske og puttes til natten ca kl 20
Flasken sen aften eller i løbet af natten, som hun ofte afviser behøver du ikke give, hvis hun om dagen er sikret væske, mælk og kalk som beskrevet - jvf. andet og tidligere svar om dette :)
Det er helt okay at du lader din datter sove tæt på dig om natten, fordi I alle sover langt bedre på denne måde og hun kan sagtens lære at sove selv senere hen.
Det kan nogle gange være en idé at tage den ene side af tremmesengen og koble hendes seng til din seng. På den måde kan du lære hende at sove i egen seng imens du stadig kan ligge ved siden af hende og berolige hende med dine hænder, nærhed, kærtegn osv. så hun på den måde får begge dele og også på sigt, måske vil få lettere ved at sove i egen seng igen :)
Som udgangspunkt skal man ikke ændre på noget der fungerer godt :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.