Svar: Ammebaby vil ikke drikke erstatning
Hej med dig
Tak for jeres brev :)
Hvis jeres datter umiddelbart virker til at kunne finde ud af at drikke af flasken, men ikke vil have erstatningen, så handler det ikke om forskellig sutteteknik, men om at hun ikke bryder sig om smagen af modermælkserstatning.
Det kan nogle gange hjælpe at starte med udmalket modermælk i flasken og når hun er helt tryg ved at drikke dette, så udskifte til modermælkserstatning i stedet. Det kan også være en god idé at prøve med forskellige typer erstatning, da de smager meget forskelligt. I kan i første omgang forsøge med modermælkserstatning på brik, så går der ikke så meget til spilde, hvis hun ikke bryder sig om det.
Også pulverformige modermælkserstatninger kan I forsøge med, måske har andre fra mødregruppen eller nogen i kender, lidt forskellige produkter I kan forsøge jer med. Hvor I bor findes masser af muligheder og I er nødt til at forsøge jer lidt frem, for at finde ud af hvad smag hun vil acceptere.
Det kan også være en idé at forsøge med vælling, da det smager af mere end mælk og egentlig er det samme som en ...
... tynd grød. I kan købe vælling eller prøve at lave det selv. Vær opmærksom på at flaskesutten skal være en vællingesut, da det er lidt tykkere i konsistensen end modermælkserstatning. I udlandet kan man nogle gange finde vælling tilsat f.eks. smag af pære eller lignende, - det kunne tænkes at hun ville kunne lide dette ... :)
Og så kan man faktisk også forsøge at komme lidt sukker i erstatningen, for at gøre den mere sød og dermed mere acceptabel for barnet. Modermælk er betydeligt mere sødt i smagen end modermælkserstatning er. I kan komme 1 tsk sukker i 100 ml modermælkserstatning og dette skal naturligvis trappes ud i takt med at jeres datter vænner sig til smagen og til at drikke mælk af flaske.
For at vænne hende til flasken og til at drikke andet end mors mælk, så kan man også nogle gange prøve med lidt vand i flasken. Det er helt neutralt og kan også gøre hende fortrolig med at få flaske og med at det nu er far der giver flaske og at det at drikke/die dermed ikke kun er noget mellem mor og datter ...
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.