Svar: Hvor mange amninger og hvornår?
Hej med dig
De fleste børn vil i 8-9 måneders alderen trives med 3 amninger i døgnet og disse kan ligge f.eks. inden middagslur, aften og sen aften, inden middagslur, aften og en gang i løbet af natten, eller aften, sen aften og tidlig morgen.
Så ja, hvis det passer bedst i jeres rytme, at jeres dreng ammes aften, sen aften og tidlig morgen og ikke længere ammes om dagen, så er det helt fint. Inden middagsluren kan han så få lidt mælk af en kop og evt. en banan, det ligger godt i maven og giver god ro at falde i søvn på, så han stadig sover en god lang middagslure. Når jeg anbefaler amningerne fordelt inden middagslur, aften og sen aften, så er det fordi det ofte giver mulighed for en bedre søvn, en god middagslur og god lyst til morgengrøden, men det behøver ikke være sådan :)
Det er dejligt at far er god til lange monotone taler, det virker rigtig godt! Faktisk er fars dybe stemme ofte mere beroligende og søvndyssende end mors og det er rigtig godt at I har fundet ud af at udnytte dette ... :) Og det er helt perfekt, at I kan fornemme at far kan gøre det mindre og mindre og det virker godt.
Når jeres dreng er 10 måneder, så vil det ofte være passende med to amninger i døgnet og disse vil ofte ligge aften og sen aften eller aften og meget tidlig morgen. Derfor er det normalt enten den sene aftenamning eller amningen ...
... tidlig morgen der forsvinder næst, fordi han i 10-12 måneders alderen vil trives med to amninger ...
Hvis du skønner at han i en periode har behov for en ekstra amning, så skal du naturligvis bare give ham dette, det er helt fint. Du skal naturligvis sikre hans behov for mælk/væske, men samtidig holde indtaget på et niveau, hvor det ikke ødelægger hans appetit til anden mad i løbet af dagen.
Det anbefales at han bliver ammet til han er et år, og gerne længere, hvis I har det godt med det :) Og den sidste amning der forsvindes vil normalt være amningen inden putning om aftenen. Det er helt naturligt at han har brug for at blive ammet der, det hjælper ham til at koble fra og slippe dagen og overgive sig til søvnen på en tryg måde.
Du skriver at I føler det at svært at han skal falde til ro uden mælk og det er her rigtig vigtigt at sige, at indtil videre skal hans mælkebehov naturligt stilles. I takt med at amningerne så helt ophører, så skal han naturligvis have et andet og ligeså tryghedsgivende og dejligt ritual. Det er ikke et spørgsmål om bare at fjerne den trygge og dejlige amning, men om at få sat noget andet ligeså trygt og dejligt i stedet, som I så kan bruge fremover. Det kan på sigt være en godnatgrød, en kop lun mælk, en historie eller fars dybe monotone stemme :)
Håber dette hjælper videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.