Svar: Middagssøvn - dreng på 2 år, 5 mdr.
Kære Mette
Jeg skal nok lade være med at bede jer om at stå tidligere op ... :)
Det er altid svært, når børn begynder at vise tegn til ikke at ville sove til middag, men stadig har brug for det afbræk midt på dagen. Og det er rigtig vigtigt at I holder fast i at jeres dreng så vidt muligt stadig skal sove til middag.
Det lyder dog som om at du godt må prøve at putte ham lidt senere, så han f.eks. sover fra 13-15 og ja - jeg synes ikke det gør noget at du så vækker ham af hans middagslur. Hvis han sover mindst 1 ½ time, så får han stadig en rigtig god lur, som sikrer ham at han kommer igennem alle søvnen forskellige stadier og jeg synes godt man i jeres tilfælde kan forsvare at han sover 2 timer mellem 13-15, hvor han så lettere vil kunne overgive sig til søvnen, får en god lur, og stadig også kan puttes til nogenlunde tid om aftenen.
Det er rigtig godt at holde fast i et ...
... fast stå op tidspunkt om morgenen og et fast puttetidspunkt om aftenen, fordi det også påvirker hans fornemmelse for at have behov for søvn midt på dagen.
Det er også okay at du nogle gange vælger at trille ham lidt, for på den måde at få ham til at overgive sig til søvnen. Andre gange vil det være rigtig godt at du lader ham ligge og kikke i en bog, som du også prøver nu - giver ham det jeg kalder for "hvile-tid"; hvor der ikke er krav om at han skal sove, men bare slappe af og hvile sig. Ofte vil han naturligt så falde i søvn efter lidt tid, fordi han stadig har brug for sin søvn.
De fleste børn vil i din drengs alder sove ca. 13 timer i døgnet. Det betyder at hvis han sover 2 timer til middag og ofte står op mellem 6.30-7, så passer det med at han skal sove ca kl 20 om aftenen, så han får 11-11½ times nattesøvn.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.