Svar: Vitaminpiller til små børn?
Kære førstegangsforældre
Det anbefales at I forsøger at give jeres datter, så varieret en kost som muligt. Hvis børn spiser kød, fisk, grøntsager, æg, spiser gryn, brød osv. og hvis barnet også drikker mælk og spiser mælkeprodukter, så vil et barn i Danmark normalt få de vitaminer og mineraler som barnet har behov for.
Når der er tale om et barn med mælkeallergi, så skal man naturligt være opmærksom på at barnet får især kalk nok. Dette kan sikres ved at give barnet modermælkserstatning eller ved at give barnet et dagligt kalktilskud (calcium).
Calcium er vigtigt for vores celler og for opbygningen af skelettet og koncentrationen af calcium i blodet holdes stabilt via hormoner, hvor blandt andet også d-vitamin spiller en rolle. Hvis indtagelse af calcium er for lavt, så vil der frigives calcium fra skelettet. Det betyder at hvis calciumindtaget gennem længere tid er langt under anbefalingerne, så vil det resultere i en dårlig knoglemineralisering og det er naturligvis problematisk i forhold til små børn, som jo har brug for styrke til deres knogler så længe de vokser ...
Det anbefales at børn mellem 12-23 måneder får 600mg calcium ...
... dagligt. Man kan købe forskellige former for kalktilskud, det findes blandt andet som brusetabletter, som opløses i vand, hvilket kan gøre det lettere for barnet at indtage. Større børn og unge bør indtage ca. 900 mg calcium, hvilket svarer til en halv liter mager mælkeprodukt og 1-2 skriver mager ost.
Hvis jeres datter får nutramigen og derudover spiser grove grøntsager som broccoli, bønner, spiser fede fisk, brød og gryn, så vil hun sandsynligvis få sit behov dækket. Hvis I oplever at hun spiser meget selektivt og/eller at hun ofte er syg og i de perioder er meget småtspisende, så kan I godt supplere med en multivitamintablet dagligt. Det er ikke sikkert hun har lyst til at spise vitaminpiller under sygdom, men så kan hun få det som lidt ekstra tilskud, når hun er rask igen ... :)
Det er altid et skøn, hvad der er for lidt og hvad der er for meget og som I er inde på, så har det været fremme at vitaminpiller ikke altid er godt. I kan læse min artikel fra februar måned "Vitaminpiller til børn kan indeholde skadelige mængder næringsstoffer", som I finder i min artikelsamling her på siden.
Håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!