Brev:
Svært at være sammen med andre børn
Kære Helen,
Min søn er en sød og dejlig dreng, som jeg elsker uendeligt højt. Over for mig er han meget kærlig, giver mange knus, og vi har det trygt og godt. Vi bruger meget tid på at være sammen og læse historie, male og tegne osv. og har det rigtigt hyggeligt.
Men over for andre børn er det sværere. Det er som om han ikke forstår deres grænser og kan reagere på de signaler de sender. Han kaster tit med ting, når de leger, hvilket de bliver utrygge over, og han slår også – ikke nødvendigvis hårdt, men på en måde der klart irriterer dem. Det er også et problem i børnehaven.
Han er ikke god til at høre efter, hvad der bliver sagt, men virker til at være så optaget af sit eget forehavende at han simpelthen ikke lytter til hvad der bliver sagt. Det gælder både mig og andre voksne. Så han stopper ikke, når han bliver bedt om det.
Han er ikke god til at blive irettesat. Han kan blive meget vred, hvor han både kradser og bider.
Vi ...
... er ved at nå dertil hvor andre børn ikke har lyst til at lege med ham og hvor deres forældre heller ikke har lyst til at han kommer hjem til dem.
Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre for at ændre dette. Jeg kan jo ikke bede andre forældre om at deres børn skal være eksperiment for at min søn lærer at opføre sig ordentligt.
Jeg siger til ham, at han ikke må kaste med ting eller slå og at han skal lytte efter de voksne, men jeg synes ikke der er noget, der hjælper. Jeg forsøger også at forklare at ”så har andre ikke lyst til at lege med dig”.
Indimellem bliver jeg også vred og råber ad ham, og det hjælper jo selvfølgelig heller ikke.
Han lærte meget tidligt at tale, og han kan også fint forklare sig.
På den ene side tænker jeg, at han på nogle områder er lidt umoden. På den anden side kan jeg jo heller ikke indimellem lade være med at tænke om han er adfærdsvanskelig.
Hvad skal jeg tænke og hvad skal jeg gøre?
Venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.
Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng
Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
Viden om børn:
Calcium
Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.
Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.
Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!