Svar: Vil ikke ligge selv - 7 mdr.
Kære Lisa
Tak for dit brev og velkommen til :)
Det lyder som om at du har en rigtig fin datter, der naturligt søger din og andres kontakt og som virkelig nyder jeres selskab. Og det er naturligvis dejligt, også selvom du nogle gange synes det er hårdt.
Det er helt rigtigt, som din sundhedsplejerske har sagt, at du nogle gange skal prøve at lade Nadia være, du behøver ikke reagerer på alle de lyde hun laver og at hun nogle gange bliver frustreret betyder også at hun nogle gange får brugt sig selv lidt, får sparket lidt rundt med benene og bevæget sine arme, så hun pludselig finder ud af at hun godt kan selv.
Det er altid en forudsætning for at kunne underholde sig selv, at barnet er parat til det. Hun kan ikke lege eller ligge for sig selv, hvis hun er sulten, er træt eller hvis legen bliver for frustrerende og kedelig. Og jeg får lidt på fornemmelsen at du nogle gange ofte starter med at være på gulvet samen med hende og når du så tænker "så nu går det godt" og vil rejse dig og lave noget andet, så gider hun ikke mere. Og det er helt naturligt. Derfor skal du måske prøve nogle gange med det samme efter du har skiftet hende og givet hende mad, at lægge hende fra dig, så hun starter med at ligge lidt for ...
... sig selv og når det så ikke dur mere, så kommer du og hjælper hende videre.
Tiden vil naturligt arbejde for jer, så jo mere mobil hun bliver, jo bedre vilhun også kunne lege selv. Det bliver sjovere for hende, når hun begynder at kunne sidde, kravle og bevæge sig efter dig, søge dig osv. Lige nu er hun stadig meget afhængig af din hjælp, når hun vil have fat i sit legetøj, så kan hun godt prøve at krybe efter det, men ofte kommer hun baglæns i stedet for fremad og det er naturligt svært og frustrerende for hende.
Prøv at tumle så meget med hende som muligt, jo mere hun kan bevæges, jo bedre vil hun blive motorisk og jo mere vil hun på sigt også kunne være lidt for sig selv :)
Tag hende i den høje stol, når du laver mad,så hun kan se hvad du laver og hvad der foregår og lad hende føle at hun er med. Giv hende lidt ristede rugbrødsbjælker eller lignende i hånden at gumle på, imens hun sidder i sin stol, så hun har noget at tage sig til imens hun sidder der og snak med hende, kik på hende, fang hendes interesse. Brug din stemme, tal med forskellige lyde, brug også læbelyde osv. så hun mærker at hun har din kontakt, selvom I er ved siden af hinanden :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.