Svar: D-vitamin - 4 mdr.
Kære Anne
Jeg har også hørt om at børn godt kan reagere på D-dråber, især dem med kokusolie og netop her plejer man at anbefale at man forsøger med en anden slags dråber, som I jo også har gjort, desværre uden held:o(
Jeg tror ikke din søn er allergisk, men at han simpelthen reagerer på den olie, som dråberne er opslemmet i. Der findes så vidt jeg ved ikke dråber som ikke er opslemmet og derfor er der ikke anden mulighed end at give ham dem, der er på markedet.
Man ved at det daglige indtag af D-dråber på 10 mikrogram med sikkerhed kan forebygge sygdommen rakitis.
Modermælk indeholder ...
... ca. 0,5 mikrogram d-vitamin pr. liter og erstatning indeholder mellem 6-15 mikrogram pr. liter. Selvom man giver erstatning, anbefaler den danske sundhedsstyrelse at man alligevel giver børn D-dråber.
D-vitamin får vi normalt igennem sollyset og da små børn jo ikke kommer ud i solen, får de ikke tilstrækkeligt igennem den vej.
Det er dit barn og dit valg. Jeg kan kun fortælle dig hvad sundhedsstyrelsen anbefaler. Måske kan det hjælpe at holde en pause på 14 dage og så forsøge igen. Din søns tarme udvikler sig jo også og bliver med tiden måske bedre til at kapere det.
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.