Annonce

Annonce

Brev:

Tidligere i seng uden powernap?


17. marts 2012

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Tidligere i seng uden powernap?

Kære Helen.

Der er heldigvis sket rigtig mange gode ting siden sidst jeg skrev :-).

Vi har haft stor succes med at tage den ene side af tremmesengen og bruge sleep bee posen om natten. Jeg ammer ham nu kun 2-3 gange om natten i forhold til før hvor han meldte sig ca. 6 gange, så det går den rigtige vej. Han kan nu tage et stræk på 5 timer :-). Jeg besluttede mig for igen at forsøge at stoppe med ammebrikkerne og han spiser nu uden (det har dog gjort rigtig ondt på mig, da jeg han har tillagt sig en uhensigtsmæssig sutteteknik med ammebrikkerne) men det er i klart bedring. Jeg supplerer dog op med modermælks erstatning. Vi er ikke startet med grød eller vælling endnu.

Hans rytme svinger stadig men ser oftest sådan ud: Han vågner hver morgen kl. 8. Så får han en formiddags lur i ca. 1½-2 timer, 1 times lur om eftermiddagen og en halv time-1 time til aften. Jeg går i seng ...


Annonce

... sammen med ham kl 21.30-22 tiden. Vi har prøvet og ligge ham til nat der hvor han får en ”aften powernap” men han vågner op straks efter jeg er gået ud af soveværelset og er meget frisk.

Mit spørgsmål er hvornår det vil være hensigtsmæssigt og ligge ham tidligere i seng og undvære powernappen? Hvordan vænner vi ham mon bedst af med den?

Mit andet spørgsmål er hvornår børn får et forhold til en bamse eller sutteklud. Lige nu virker det nemlig som om han ikke finder trøst ved nogen af delene. Han vil desværre ikke bruge sut (det er ikke et problem om dagen) men jeg ville ønske han havde en ting og ligge og falde i søvn med. Pt. hjælper vi ham til at sove ved at vugge ham, sove eller trille altan barnevognen frem og tilbage om dagen. Er der et alternativ til en sut? Og har du erfaring med at nogle børn starter senere med at bruge sut?

Hilsen
Mor til verdens sødeste dreng :-)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Sover kun 30 min ad gangen

Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.

Rejse med lille baby

Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby 5 måneder - mad og søvn

Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Efterveer

Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.

Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce