Annonce

Annonce

Brev:

Dårlige vaner omkring nattesøvn - 9 mdr.


7. marts 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Dårlige vaner omkring nattesøvn - 9 mdr.

Kære Helen

Jeg har en søn på 9 måneder. Han er glad og rolig, men har aldrig været nogen stor sover,- Det har resulteret i at vi har fået skabt nogle rigtigt dårlige vaner omkring hans nattesøvn og nu er jeg og min mand ved at være godt og grundigt trætte (hans storesøster, som er 2 år og 9 mdr. kræver også sin del, når hun vågner af et mareridt).

Natten ser ud som følger. Vores dreng bliver puttet til natten omkring 19.00/19.30. Jeg ammer ham i soveværelset og lægger ham herefter over i hans egen seng. Enten ruller han om på siden og sover videre eller han vågner op og brokker sig over at være blevet lagt. Hvis han vågner op, ender det oftest med at jeg tager ham op og hjælper ham til at falde i søvn igen, enten ved at amme ham igen eller vugge ham i armene. Ind imellem lykkes det for ham, selv at falde til ro i sengen. Uanset hvordan han falder i søvn, så vågner han igen omkring kl. 22.00 - jeg  ammer ham og lægger ham tilbage i sengen.

Han sover her til han vågner igen omkring kl. 01.00. Her tager jeg ham over i sengen til mig og ammer ham liggende til han/vi falder i søvn. Jeg tager oftetst brystvorten ud af munden på ham og erstatter den med en sut inden vi sover. Herefter vågner han igen omkring kl. 03.00 eller 04.00. Hvis jeg er heldig falder han i søvn igen efter amning, men ofte vågner han op og ligger og mosler rundt i sengen. Ind imellem vågner han så meget op at vi må hjælpe ham videre i søvnen ved at gå med ham. Det er han bare ved at være for stor til nu og det ender ofte med en længere seance med et meget vågent barn og skrig og skrål før han falder til ro igen. Herefter vågner han oftest omkring kl. 06.00. Hvis han har sovet hele natten vågner han ofte kl. 05.00. 

Vi ville rigtigt gerne hjælpe ham til en mere rolig nattesøvn i hans egen seng, men kan ikke helt samle kræfterne til det. Jeg håber du kan hjælpe os med nogle gode råd, som vi kan bruge når bølgerne går højt og troen på at vi gør det rigtige begynder at svigte. 

Jeg ammer ham kun om aftenen og om natten. Om dagen kan han ikke koncentrere sig om det. Jeg begynder iøvrigt på arbejde i denne uge, mens min mand holder 8 ugers ...


Annonce

... orlov. Jeg syntes mine bryster begynder at virke lidt "trætte". Jeg har et sår midt på den ene brystvorte inde midt på, som jeg ikke rigtigt kan få til at hele og det gør iøvrigt ganske ondt - især ved amningerne sidst på natten hvor der nok ikke er så meget mælk i. Såret har i øvrigt resulteret i en omgang brystbetændelse med tilhørende penicillin for to uger siden. Her de sidste par dage er begge bryster let blevet ømme, som ved mælkestase, men de er ikke specielt spændte. Så jeg ved ikke hvor meget mælk han reelt får ud af det.

I sidste uge virkede han helt fortvivlet ved den amning som ligger omkring kl. 22.00 og jeg tænkte at han måske var sulten. Jeg lavede lidt havregrød til ham som han spiste med velbehag og efterfølgende faldt han i søvn straks jeg vuggede ham i mine arme. Han var dog ikke interesseret i at sove i sin egen seng - overhovedet - og det endte med at jeg tog ham med i min egen seng. Efterfølgende har jeg givet ham lidt havregrød et par nætter, hvor han ikke har kunnet sove... og det har virket. Men det er jo blot endnu et skråplan. 

Min mand og jeg taler om at nu skal vi altså tage os sammen og tage en kold tyrker med det nat amning, så han kun bliver ammet til put. Men jeg er faktisk lidt svag i troen. Hvad nu hvis han faktisk er sulten? Vil det overhovedet ha nogen gavnlig effekt på hans søvn? Skal han først lære at sove hele natten i sin egen seng? Vil en flaske med modermælkserstatning omkring 22.00 måske kunne lette på vejen til en bedre nattesøvn for alle? Også kan jeg ikke li´ al den gråd som følger med - det skærer mig i hjertet.  

Hans dagrytme ser nogenlunden sådan her ud.

06.00 vågner og står op
06.30 havregrød og mælk af kop
08.00 - 08.45 sover i barnevognen (falder selv i søvn)
10.00 yoghurt med frugt mælk/vand af kop
11.00 - 13.00 sover i barnevognen
13.00 mos (grøntsager/kød/fisk) små rugbrødstykker (endnu mest til træning)
15.30 16.15 sover
16.15 frugtmos/yoghurt/grød
18.00 mos (grøntsager/kød/fisk), kogte grøntsager i hånden - og smagsprøver af hvad der ellers er på bordet. 
19.00 puttes til natten. 

Jeg glæder mig til at læse dit svar.  

Mange hilsner
Bodil

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.

Mælk flere gange hver nat

Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.

Opvågninger om natten - 8.5 måned

Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Søvn

Børn sover ikke som os voksne, og søvnen og måden barnet sover på, ændrer sig lidt hele tiden. I nogle periode vil børn naturligt sove dårligere end i andre perioder - det sker især, når barnet udvikler sig rigtig meget både motorisk og mentalt, ligesom børn der starter i daginstitution, er syge eller måske får en ny lillebror eller lillesøster, naturligt også sover dårligt i disse perioder.

Jeg bliver tit spurgt: "Hvad gør jeg galt?" eller "Hvordan skal jeg præcist gøre for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce