Annonce

Annonce

Brev:

Putning til natten


27. februar 2012

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Putning til natten

Hej Helen :-)

Så er jeg tilbage igen. Der er sket rigtig meget, vi har fået en skøn lille søn og han er allerede 4½ mdr.:-)

Mit spm. er: Hvis jeg lige prøver at sætte dig ind i tingene. Vores datter på 19mdr. har altid haft lidt svært ved at sove til natten og har mange opvågninger om natten. Vi kører et rimeligt fast skema, der passer med dagplejen, da det fungerer rigtig godt!

Hun er først kommet af med flasken, når hun skal sove til natten for 1 mdr siden. Jeg ved godt at det er for sent, men vi har brugt undskyldningen at hun ikke ellers drikker mælk og at hun har været RIGTIG glad for den. Vi ville ellers have taget den fra hende, inden vores søn blev født, men fik det ikke gjort pga sygdom. Vi "glemte" flasken for en lille måned siden og siden har det ikke været noget problem at undvære den, dejligt:-)

Inden lillebror blev født og nu sidder vi ved hende, når hun skal sove. Vi snakker dagen igennem og synger en sang og ligger hende over, hvor vi så holder hende i hånden indtil hun sover. Det kan tage alt fra 10min. - 1 time. Det er lidt for lang tid synes jeg, men hvis vi tager hånden fra hende, rejser hun sig med det samme og vil op til os. Hun føler sig tryg med vores hånd i hendes. Vi har prøvet med en bamse osv., men... det er ikke vores hånd.

Min mand arbejder også nogle aftener og det er lidt et problem, da vores børn ca. bliver lagt på samme tidspunkt. Vi kan ikke holde dem oppe længere. Så jeg kan ikke være alene med dem, da hun ikke kan falde i søvn uden jeg er ved hende hele tiden. Vores søn er meget nem at putte, han får en flaske og ...


Annonce

... bliver lagt over og så sover han næsten med det samme.

Har du et forslag til hvordan vi kan ændre på at vi ikke skal sidde ved hende i så lang tid, når hun skal sove til natten? (Hun sover fint i barnevognen om dagen) Jeg vil selvfølgelig gerne sidde ved hende, men det er for lang tid nu. Vi skulle nok have gjort noget ved det noget før, men ville gerne at hun skulle føle sig tryg og ikke udenfor, nu lillebror er kommet til verden.

Mit andet spm. hænger sammen med det første, hun vågner flere gange om natten, nogle gange bare for at få en sut, andre gange for at hun vil holde os i hånden (det er sikkert vores egen skyld, da hun er faldet i søvn med vores hånd) der er også ok, bare det ikke igen tager 20min til 1 time og det kan forekomme flere gange om natten. Man bliver ret træt af det!

Min mand er den der har stået for vores datter om natten, inden lillebror blev født, da jeg havde svært ved at komme ud af sengen om natten pga. bækkenløsning. Og det er også ham, der står for hende nu om natten, da jeg har lillebror.
Det skal lige siges, at hun har taget rigtig godt imod lillebror og det var kun de første par uger, hun blev ked af det, når han græd. Ellers er hun rigtig glad for ham og viser ham stolt frem.
Min mand har ofte valgt den "lette" løsning" og det er at have taget hende med ind på vores gæsteværelse, så er hun som regel faldet i søvn med det samme, med ham i hånden. Og der har de så sovet til næste morgen.

Vi ved ikke helt, hvordan vi skal starte på at ændre mønstret, så vi håber på, at du kan hjælpe os.:-)

Mange hilsner fra os alle:-)

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.

Lang putning - 21 måneder

Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce