Annonce

Annonce

Svar: Opstart af pasning


23. februar 2012

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Mette

Tak for dit brev og velkommen til :) Rigtig dejligt at du har fået lyst til at skrive til mig efter at have fulgt med på sidelinjen.

Og tillykke med dine to børn og hvor det dejligt at det har lykkedes for dig at holde på dem så længe. Det har været nogle hårde måneder, med mange følelsesmæssige rutsjeture, men det er det hele værd. Hver dag tæller for de små børn og det betyder meget for deres tid fremover, at du kunne holde på dem så længe.

De er naturligt stadig født før tid og skal ikke ses som små mature børn men stadig som børn født før tid ... Det betyder at de måske har brug for ekstra tid, når de skal omstille sig, at de let bliver overvældet og reagerer med gråd, når der sker for store ændringer i deres dagligdag. Og måske din datter er lidt mere følsom end hendes bror er, måske er det derfor hun reagerer ekstra meget overfor børnepasseren.

Det jeg umiddelbart bider mærke i er, at du virker glad for børnepasseren og jeg får indtryk af at jeres kemi passer sammen. Du virker egentlig tryg ved at lade hende passe børnene, du er "bare" ked af at din datter reagerer så voldsomt. Jeres søn er også tryg ved hende og I har også en tilsynsførende pædagog, der virker til at se tingene fra børnenes side - så umiddelbart lyder det som om at det hele nok skal lykkes - jeres datter skal bare have noget tid.

Det er en rigtig god idé, hvis du kan være så meget sammen med din datter og børnepasseren som muligt, fordi det naturligt vil gøre din datter mere og mere tryg ved situationen. Når børnepasseren skifter din datter, kan du f.eks. stå ved siden af, holde i hånden, pludre med din datter osv. og på den måde vise at du er helt tryg ved det børnepasseren gør. Det samme, når I spiser sammen, så prøv at være ved bordet sammen alle fire, så hun mærker at du igen er tryg ved situationen ...


Annonce

... og så du derved får signaleret, at der er helt styr på det, så din datter kan også være tryg og på den måde vil din datter stille og roligt sandsynligvis acceptere at børnepasseren giver hende mad.

Jeg synes ikke du skal lade din datter græde, - der kommer ikke noget ud af at lade hende være ulykkelig og hun vil naturligt ikke kunne forstå, hvorfor du ikke kommer og trøster hende, beroliger hende, hvis du er der ... Det vil sende meget forvirrende signaler. Det betyder dog ikke at I ikke kan prøve at lade børnepasseren være lidt alene med børnene - du kan f.eks. være med til at putte børnene ned i barnevognen, så din datter puttes der af dig og så kan børnepasseren trille begge børn en tur til middagsluren og du får på den måde et par timer at arbejde i - og samtidig vil du så være der når børnene vågner og din datter måske igen har brug for at se dig og mærke at du er der.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Du kan prøve at være i nærheden, så din datter kan se dig og du kan berolige hende med din stemme "jeg er lige her skat", du kan give hende et knus, lige lade hende sidde lidt hos dig, blive fyldt op af mor, så hun har noget at tære af og derefter igen tør være lidt hos børnepasseren. Stille og roligt tør blive mere og mere modig og tryg, fordi du er der og bakker op om og signalerer at det hele er okay.

Det lyder for mig som om at du skal forsøge at være der sammen med din datter, så hun gøres så tryg som muligt. Du skal ikke gøre noget, som du føler skaber knuder i jeres relation og hvor du med dit mødrene hjerte føler at du svigter hende. Du skal ikke gøre noget som føles forkert. Men prøv i stedet at lytte til, hvad der føles rigtigt og prøv så at være der, men stadig være lidt på afstand, hjælpe og støtte og opmuntre til at det her kan børnepasseren fint klare :)

Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Cykelhjelm

Alle børn bør bruge cykelhjem, når de cykler. Det gælder både når de cykler selv og når de sidder i cykelstol, i en ladcykel eller i en cykelanhænger.

Vælg en godkendt hjelm. Det vil sige en hjelm med et CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078.

Derudover så skal hjelmen sidde rigtigt og det gør den når den dækker panden og sidder så stramt, at den ikke kan skubbes tilbage i nakken. I de fleste hjelme sidder skumgummipuder, som hjælper til at justere størrelsen, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce