Brev:
Ammenedtrapning og mælk
Kære Helen
1000 tak for dine fine svar på mange spørgsmål. De har hjulpet mig meget. Jeg er nu ved at skulle trappe ned på amningen af min 6 måneder gamle (21.08.11) datter og trænger til nogle råd også i forbindelse med mælk.
Hun er en dejlig glad og sund pige, som ikke græder ret meget. Hun sover fint i sit eget værelse, som hun har gjort siden hun var 3 måneder. Hun bruger hverken sut eller drikker af flaske.
Jeg laver selv maden til hende og tilføjer økologisk smør og oliven olie på skift, men hun får ingen anden mælk end det fra mig. Og nu vil jeg gerne trappe ned og/eller stoppe med at amme om natten. Kan jeg på nogen måde undgå at blande mme ind i madlavningen eller tilbyde hende det af kop (hun drikker vand nu og jeg vil nødig erstatte vand med mælk). Hverken min mand eller jeg drikker mælk eller blander det ind i vores madlavning (jeg laver smoothies om morgenen af sojamælk tilsat ekstra kalk og ...
... supplerer med kalk og d-vitamin hver dag – kan man ikke supplere med kalk på anden måde end via mme/komælk til babyer?).
Hendes skema er ca. som følger:
~7.00 vågner og bliver ammet
~8.45 hirsegrød med frugtmos og d-dråber
9-9.15 lagt til formiddagslur
10-10.30 vågner
11-11.30 frokost af mos med kartoffel / gulerødder og brokkoli / blomkål / avokado mango/banandessert
13.00 Amning og lægges til eftermiddags gåtur
15.30-16.30 Vågner og ammes
17-17.30 mos som ligner frokost
18-18.45 Amning
19.30 Amning
~20 lagt til at sove
23 vågner op og ammes
En til to amninger mere i løbet af natten – ikke efter noget skema
Min mand og jeg har talt om at starte med at tage 23 amningen fra hende og se hvordan det går… og så gå videre derfra… hvad er dit råd her.
Jeg håber ikke, at jeg virker uklar og ser virkelig frem til dit svar. Man mand og jeg skal i øvrigt se dig på Gentofte bibliotek den 26. april.
Mange hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Sundhedsplejerske
Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.
En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.
Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.