Svar: Erstatning - 4 mdr.
Kære Karina og Frederik
Det er dejligt at det er lykkes for jer at få jeres datter til at acceptere flasken :)
Indtil børn bliver 4 måneder gamle, så vil de normalt indtage ca. 1/6 af deres vægt i døgnet. Det betyder at hvis barnet vejer 6000 gram, så vil barnet drikke ca. 1000 ml mælk i døgnet ofte fordelt på 6-8 måltider. Det svarer til at barnet drikker mellem 125-170 ml til hvert måltid.
Selvom jeres datter er 4 måneder nu, så passer denne mængde sandsynligvis meget godt stadig væk. Og da hun starter med at få mælk hos dig og slutter med at få flaske, så lyder det umiddelbart fint, hvis hun kan drikke ca. 100 ml af flasken.
Det er udmærket her i starten ikke at fylde mere i flasken, da hun risikerer at overspise og få ondt i maven, men på sigt, må I naturligvis gerne give hende mere, hvis hun virker til at have behov, hvis hun virker yderligere sulten. I skal prøve at lægge mærke til, hvordan hun reagerer, når hun har spist. Hvis hun ...
... falder tydeligt til ro og virker mæt og tilfreds, så er det fint. Hvis hun søger og viser behov for at ville have mere, så prøv at give hende 50 ml ekstra for at se om det så mætter hende tilstrækkeligt.
Hun vil sandsynligvis blive frustreret, hvis I tager flasken fra hende og hun må gerne spise 100 ml på en gang. Hun har jo fået en pause mellem brystet og flasken og skal også have lov til at spise færdig. Mange børn vil spise hurtigt og effektivt og vil så slå en god stor bøvs bagefter og trives med dette.
Andre børn trives dog godt med at få en pause undervejs, så de der kan komme af med lidt af luften og derefter er de så klar til at spise lidt igen. I er her nødt til at forsøge jer frem for at finde ud af, hvad der kan passe jeres datter bedst. Det har også noget at sige, hvor meget mælk hun får af gangen - de 100 ml må hun gerne spise uden pause, det lyder som om at hun helst vil det :)
Håber I kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.