Brev:
Arve madrasser?
Kære Helen
Vi har en datter på 2 år og 3 måneder og venter en lille pige om en halvanden måneds tid. Vi tænker i den forbindelse at købe en juniorseng til vores ældste og lade hendes tremmeseng gå videre til lillesøster, da det alligevel ville være fint for hende at komme over i en større seng.
Spørgsmålet er så, om det er nødvendigt at købe en ny madras til tremmesengen? Jeg har læst flere steder, at man anbefaler ikke at lade baby arve storesøsters eller storebrors madras, men der står samtidig, at denne anbefaling blandt andet er begrundet i at madrassen kan indeholde mange støvmider og muligvis skimmelsvamp, fordi den har været gemt væk.
I vores tilfælde har madrassen imidlertid ikke været gemt væk men vil have været i brug, indtil det øjeblik den lille kommer, og hvis vi ikke skulle have en lille om en måned, ...
... ville vi formentlig have valgt at tage siden af tremmesengen og bruge den som juniorseng det næste års tid eller to. Hvilket sengen også er beregnet til. Så hvis det er ok at anvende madrassen til vores datter i to år endnu, kan det så ikke også være ok at lade den gå i arv til baby?
Det er meget dyr og lækker madras, så vi synes jo umiddelbart det ville være skørt at gå ud og købe en helt ny, hvis der ikke er noget i vejen for at bruge den gamle. Men vi er selvfølgelig heller ikke interesseret i at løbe nogen risiko i forhold til vores barns sundhed. Tænker bare, at det måske ikke er noget problem at genbruge, når madrassen går direkte i arv fra den ene til den anden, uden at have været gemt væk?
Vi har desuden haft en tynd topmadras liggende oven på madrassen fra den dag hun blev født, som kan vaskes.
Venlig Hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Mekonium - den første afføring
Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.
Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.