Brev:
Arve madrasser?
Kære Helen
Vi har en datter på 2 år og 3 måneder og venter en lille pige om en halvanden måneds tid. Vi tænker i den forbindelse at købe en juniorseng til vores ældste og lade hendes tremmeseng gå videre til lillesøster, da det alligevel ville være fint for hende at komme over i en større seng.
Spørgsmålet er så, om det er nødvendigt at købe en ny madras til tremmesengen? Jeg har læst flere steder, at man anbefaler ikke at lade baby arve storesøsters eller storebrors madras, men der står samtidig, at denne anbefaling blandt andet er begrundet i at madrassen kan indeholde mange støvmider og muligvis skimmelsvamp, fordi den har været gemt væk.
I vores tilfælde har madrassen imidlertid ikke været gemt væk men vil have været i brug, indtil det øjeblik den lille kommer, og hvis vi ikke skulle have en lille om en måned, ...
... ville vi formentlig have valgt at tage siden af tremmesengen og bruge den som juniorseng det næste års tid eller to. Hvilket sengen også er beregnet til. Så hvis det er ok at anvende madrassen til vores datter i to år endnu, kan det så ikke også være ok at lade den gå i arv til baby?
Det er meget dyr og lækker madras, så vi synes jo umiddelbart det ville være skørt at gå ud og købe en helt ny, hvis der ikke er noget i vejen for at bruge den gamle. Men vi er selvfølgelig heller ikke interesseret i at løbe nogen risiko i forhold til vores barns sundhed. Tænker bare, at det måske ikke er noget problem at genbruge, når madrassen går direkte i arv fra den ene til den anden, uden at have været gemt væk?
Vi har desuden haft en tynd topmadras liggende oven på madrassen fra den dag hun blev født, som kan vaskes.
Venlig Hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor