Brev:
I byen med baby
Kære Helen!
Tak for dine svar med hensyn til min søns mad. Jeg har fået en god rytme med ham. Han spiser dog fortsat ikke fra 19.30-06.00. Faktisk har han sovet igennem ca. halvdelen af nætterne, efter han er kommet på eget værelse :-)
Han får tilbudt brystet 4 gange dagligt, er glad og tilfreds og har rigeligt våde bleer, så jeg tænker, han får væske nok. Jeg laver hans grød på MME, så han får 500-750 ml. modermælk + MME i døgnet. Men det var dejligt at få styr på det og få et forslag til madplan. Nu virker det ikke helt så 'tilfældigt', hvad han får hvornår.
Nu til noget andet.
Det hænder jo at man er heldig at blive inviteret i byen til aftensmad. Og det er jo egentlig dejligt, men også lidt problematisk med en baby på 7 1/2 måned.
Han går i seng ved 19.30-tiden. Indtil videre har vi egentlig valgt at køre hjem kl. ca. 19, når vi har været nogle steder. Eller spørge om vennerne vil give eftermiddagskaffe istedet. Hvis vi kører hjem ved 19-19.30-tiden, så falder han i søvn i bilen og ...
... vågner, når vi bærer ham op, men kan godt sove videre. Der er dog en lille tendens til, at hans søvn bliver lidt mere urolig den nat. Jeg er fortsat på barsel med ham, og han skal ikke i institution eller dagpleje før til august 2012.
Vi overvejer, om vi kan putte ham til sædvanlig tid, det sted vi er på besøg og så tage ham op, når vi skal hjem, køre hjem og putte ham igen, når vi så kommer hjem senere om aftenen. Men vi synes egentlig generelt, det er synd, at han bliver forstyrret i sin søvn, og det er dobbelt synd, at hans nattesøvn på denne måde bliver afbrudt to gange (både ud i bilen og ind i hjemmet igen). På den anden side er man jo lidt 'fanget', hvis man konsekvent må køre hjem kl. 19 eller 19.30 (eller blive og overnatte). Vi støder også på lidt modstand fra venner og familie, der er trætte af, at vi ikke kan komme om aftenen og blive til ved 22-23-tiden.
Hvad er din holdning til dette? Hvordan synes du, man skal gribe aften-visitterne an, når man har små børn?
Med venlig hilsen
Linda.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg er meget imponeret over din indsats og dit engagement på netsundhedsplejerske.dk. Du formår at være omsorgsfuld og nærværende på skrift og du er utrolig tålmodig i dine svar til alle slags bekymrede mødre. Du udviser stor viden, erfaring og faglighed samtidig med, du respekterer den enkelte familie og moderens unikke viden om eget barn.
Dine fremragende svar bærer tydeligt præg af dit anerkendende børnesyn med fokus på det lille, kompetente barn. Jeg har haft stor glæde af dine mange svar. Tak for hjælpen!
Venlig Hilsen Mira
P.S. Tak for bogen "Du bliver en skøn mor". Jeg føler mig som en skøn mor når jeg læser i den...!