Annonce

Annonce

Brev:

Vil gerne stoppe med at amme snart


9. januar 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Vil gerne stoppe med at amme snart

Kære Helen

Min store dejlige søn er snart 9 mdr. og jeg overvejer snart at holde med at amme. Vi følger dine super gode madplaner i din bog og det fungerer rigtig godt fra morgen til aften, men natten er stadig lidt en udfordring:-)

Min søn bliver puttet med amning kl ca. 19.30. Han falder ofte i søvn, mens han bliver ammet og kan herefter ligges over i sin egen seng på eget værelse. Indtil for et par uger siden kunne han så sove 2-3 timer i egen seng, hvorefter han vågnede og kom med ind til os. Nu er han også begyndt at vågne flere gange i løbet af aftenen. Han kan som regel trøstes ved lige at komme op og blive vugget lidt, for så at blive lagt ned igen.

Han vågner ligeledes meget om natten, hvilket han altid har gjort og piver indtil han bliver lagt til brystet. Jeg har ikke fornemmelsen af at han reelt spiser ret meget om natten, men at han mere har brug for trygheden.

Der sker rigtig meget motorisk med ham lige nu, ...


Annonce

... han ruller rundt, sidder rigtig fint og er lige på nippet til at kravle. Han har i lang tid været god til at aktivere sig selv, men lige nu piver han så snart han bliver sat på gulvet og han virker voldsom frustreret over han ikke kan komme fremad. Så alt dette påvirker vel også nattesøvnen?

Jeg vil gerne stoppe med at amme inden for de næste par uger. Jeg ammer ham inden 2. lur om dagen, men den bliver ikke noget problem at skære fra, da han i forvejen ikke spiser ret meget her. Han har tit travlt med at kigge rundt og vil hellere lege (bide):-)

Kan han med hans alder nu undvære mælk fra 19.30 til næste morgen? Og er det synd at skære amningen væk lige nu, hvor han higer så meget efter tryghed? Jeg vil rigtig gerne give ham en sutteflaske med MME eller vælling inden sengetid, men han afviser den. Er det "for sent" at lære ham det? Og kan du evt. anbefale nogle gode flaskesutter eller give nogle gode fif:-)

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.

Varme i barnevogn

Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce